“Ramazan’ı Yaşat” sloganı ile çalışmalarını gerçekleştirecek olan İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, ulaştıkları bölgelerde ihtiyaç sahiplerinin, mültecilerin, yetim ailelerinin kapılarını çalacak, Ramazan yardımları götürecek.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yetimler ile ailelerine destek olunacak, yetimlere bayramlık giysiler hediye edilecek, kumanyalar dağıtılacak, iftar sofraları kurulacak ve yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacak. Türkiye’de ve dünyanın dört bir köşesinde mazlumların umudu olan İHH’nın tüm bu yardımlarından toplamda yaklaşık 2,5 milyon kişinin istifade etmesi hedefleniyor.

Gıda kolileri 81 şehre doğru yola çıktı

Bu Ramazan’da yaklaşık 140 bin kişinin, hayırseverlerin fitre ve zekat bağışlarından İHH aracılığıyla faydalanması planlanıyor. 400 TL olarak belirlenen kumanya paketlerinin Türkiye’de ve yurt dışında toplamda 300 bine yakın ihtiyaç sahibine ulaştırılması amaçlanıyor. Geçen sene olduğu gibi dağıtımlarda öncelenen Türkiye’deki gıda kolileri, 65 TIR’la 81 şehre doğru yola çıktı.

İftariyelikler ikram edilecek

Bağışçılar, yurt dışında kurulacak olan iftar sofralarına 50 TL katkıda bulunarak bir kişinin iftarlığını karşılayabilecek. Suriye’nin çeşitli bölgelerinde ve kamplarda da yine iftariyelik ikramlarında bulunulacak.

İHH, bu Ramazan ayında da çocukları mutlu edecek çalışmalar planladı. Bu kapsamda, 31 ülkedeki 100 bin yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bayramlık kıyafetler hediye edilecek. Hayırseverler, dünyanın dört bir yanında 200 TL’ye bir çocuğu baştan aşağıya giydirerek bayramlık ihtiyacını karşılayabilecek.

‘Ramazan’ı birlikte yaşatmaya ne dersiniz?’

Düzce İHH Başkanı Onur Okşit, “Ramazan yaklaştı. Hazırlıklar yapılıyor. Dünyanın dört bir yanında milyonlarca kişi Ramazan’ı bekliyor. Her zaman olduğu gibi bu Ramazan da hatırlanmayı bekleyen ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için yola çıkıyoruz. Ramazan’ı birlikte yaşatmaya ne dersiniz?” sözleriyle Düzceliler’e seslendi.

Düzce’de binlerce kişiye ulaşılacak

Bu Ramazan ayında Düzce’de yine binlerce ihtiyaç sahibi aileye gıda kolisi dağıtımı yapılacağını söyleyen Okşit, kentte yaşayan yetim çocuklara bayramlık, ailelere iftar ve ihtiyaç sahiplerine nakit zekât dağıtımları yapılacağını müjdeledi.

Destek olmak isteyenlere ne yapacak?

Destek olmak isteyenlerin her kanaldan kendilerine ulaşabileceklerini söyleyen Okşit, “Cedidiye Camii yanındaki kurulacak bağış çadırına, Kent Park karşısında Serdar Seven İş Merkezi’nde bulunan Düzce İHH Bağış Kabul Merkezi’ne ya da ilçe temsilciliklerine gelerek makbuz karşılığı ya da banka – internet yoluyla Düzce İHH hesap numaralarına açıklama kısmına KUMANYA, BAYRAMLIK ya da IFTAR kelimelerinden birini yazıp bağış yapabilirler şeklinde konuştu.”

Kısa mesajla bağış

Ayrıca ağışçılar; FITRE yazıp 4072’ye SMS göndererek 50 TL, IFTAR yazıp 4072’ye SMS göndererek 50 TL, KUMANYA, BAYRAMLIK ya da IFTAR,  kelimelerinden birini yazıp 3072’ye SMS göndererek 10 TL katkıda bulunabilecek.