Türkiye’de ve dünyanın dört bir köşesinde mazlumların umudu olan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, 11 ayın sultanı Ramazan’da yardım faaliyetlerine hız verdi.

Afganistan’da kalplere dokundular

Bu kapsamda Düzce İnsani Yardım Derneği (Düzce İHH), Ramazan çalışmaları kapsamında Afganistan’da ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırdı.

Düzce İHH Başkanı Onur Okşit’in koordinasyonunda kumanya, iftar, bayramlık ve nakit zekât dağıtımı ile mazlumların ramazan sevincine ortak olan gönüllüler ardından memlekete geri döndü.

Düzceli hayırseverlere teşekkür eden Okşit, İHH’nın bu yıl 57 ülkede “Ramazan’ı Yaşat” sloganıyla iftar, fitre, zekât ve bayramlık dağıtımında bulunduklarını ve 2.5 milyon insana dokunmayı hedeflediklerini söyledi.

Okşit’ten ‘Ramazan’ı birlikte yaşayalım’ çağrısı

İHH olarak, Düzce’de yaşayan ihtiyaç sahiplerine yönelik gıda kolisi, nakdi ve ayni yardımların da sürdüğünü kaydeden Okşit, “Ramazan’ı birlikte yaşayalım’ diyerek dünyanın birçok yerinde de çalışmalar yürütmeye gayret ediyoruz. Ramazan 15’te inşallah yetim ailelerimiz için iftar programı düzenleyeceğiz.

Ayrıca yine yetim çocuklara yönelik bayramlık giydirme organizasyonu planlıyoruz. Yetimler için, ihtiyaç sahipleri için her zaman desteğimiz sürmektedir ve değerli Düzce halkı da bu konuda bizi yalnız bırakmayacaktır.” dedi.

Ayrıca hayırsever Düzce halkını Cedidiye Meydanı’nda bulunan İHH’nın Ramazan çadırına davet eden Okşit, buradaki görevliler aracılığıyla, İHH Düzce internet sitesi üzerinden veya KuveytTürk Bankası İban No:TR92 0020 5000 0068 8587 3000 01 hesabına bağışların ulaştırılabileceğini söyledi.