Bolu 7. sırada, Düzce 43!

CNBC-e Business Dergisi'nin 3 yıldır yaptığı "Türkiye'nin en yaşanabilir kentleri" araştırmasında komşu il Bolu yine ilk 10'a girme başarısı göstererek 7. sırada boy gösterirken, Düzce 43. sıraya yerleşebildi. Her alanda gelişmişliğin ön planda tutulduğu araştırmada, Düzce'nin yıllardır yerinde sayması gözleri tamamlanmayı bekleyen proje ve çalışmalara çevirdi.

Bekleyiş... Bekleyiş... Bekleyiş...

1999 depremlerinden sonra yeniden yapılanma sürecine girilen Düzce'de bu fırsatın iyi değerlendirilemediği yıllar içerisinde ortaya çıktı. Valilik, belediye ve adliye başta olmak üzere bir çok kamu binası ile bağlantı ve çevre yolları için ortalama 10 yıl gibi uzun bir süre beklemede kalan şehre, aynı şekilde devlet hastanesi, terminal ve kültür merkezi ile sosyal yaşamın bir parçası olan alışveriş merkezleri de henüz bir kaç yıl önce kazandırıldı. Hala katı atık tesisi olmadığı için vahşi depolamanın yapıldığı, aslfatla buluşmayı bekleyen bir çok mahallesi bulunan ve en önemlisi çeşitli gerekçelerle yıllardır yıkılmayarak deprem anıtı gibi duran hasarlı binalar en başlı sorunlar olarak ortada duruyor.

Henüz modernliği yakalayamadık

Gelişmişlikteki en başlı kriterlerden kent hayatında henüz modernliğin yakalanamadığı Düzce'de, en önemli görev ise yerel yönetimlere düşüyor. Yakın tarihte hizmete sokulması planlanan tramvay ve Melensu Park gibi projelerle vatandaşları yeni hizmetlerle buluşturmaya hazırlanan Düzce Belediyesi, bir yandan da alt ve üst yapı çalışmalarını sürdürüyor.

"Önceliğimiz daha yaşanılabilir bir Düzce..."

Bu noktada eksikliklerin giderilmesi adına devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, mevcut çalışmalar kapsamında 175 bin ton asfaltlama çalışması yapıldığına dikkat çekerek, "2017 dönem sonunda 200 bin ton asfalt hedefimiz vardı. Bu hedefe yaklaştık. 175 bin ton asfalt şehir merkezinin dört bir yanına serildi. Hava şartları izin verdiği sürece alt yapısı tamamlanmış mahallelerimizde çalışmalara devam ediyoruz. Ağa ve Çay mahalleleri başta olmak üzere muhtelif mahallelerimizde yapılan çalışmalar ile önceliğimiz daha yaşanılabilir bir Düzce ortaya çıkarmaktı ve bunun için yatırımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Fen İşleri Müdürlüğümüz hazırladığı plan dahilinde asfaltlama işlemine devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Haber: C.ÜSTÜNER