17 Ağustos 1999 Düzce Depremi'nde en fazla can kaybının yaşandığı ve binaların yerle bir olduğu Gölyaka ilçesi depremin 16.yılında deprem şehitlerini bir kez daha anarak vefa örneği sergiledi. Dönemin Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik  zamanından bu yana devam eden gelenek başkan Bekir Akbulut tarafından da sürdürülüyor.Gölyaka Belediyesi  tarafından organize edilen 17 Ağustos Deprem şehitlerini anma programı Öncü Tv'den de canlı yayımla geniş kitlelere duyuruldu..

     

Gölyaka merkezde kurulan platformda  yapılan deprem şehitlerini anma programı'nda alanda toplanan halka hitap eden Vali Ali Fidan, depremde hayatını kaybedenleri rahmetle andığını belirterek "depreme karşı her zaman hazırlıklı olmamız gerektiği" konusunda uyarılarda bulundu:

Düzce Milletvekili Ayşe Keşir'de yaptığı kısa konuşmada depremde hayatını kaybedenleri rahmetle andığını söyledi:

 

 

            HATALIRIMIZDAN DERS ALDIK

Gölyaka Belediye başkanı Bekir Akbulut'ta programa katılan ve katkıda bulunanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında bir müddet mikrofonun azizliğine uğrasada  devamında yaptığı konuşmada  Gölyaka'da 106 canı unutmamızın mümkün olmadığını dile getirerek imara dikkat çekti:

Yapılan konuşmaların ardından Güney Afrikalı Kur'an-ı Kerim Okuma Dünya birincisi Abdurrahman Sadien ile yine Dünya Kur'an-ı Kerim Okuma birincisi Hafız Hızır Özkök'ün okuduğu Kur'an-ı Kerim dinlendi.

 

Programın konuşmacısı İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, alanda duygu yüklü ve masaj mahiyeti taşıyan önemli tespitlerde bulundu.

Deprem gibi doğal afetleri ders ve ceza gibi görme anlayışının doğru olmadığını kaydeden Döngeloğlu, Yüce Allah'ın kulunu korku ve açlık gibi bir takım imtihanlardan geçirdiğini kaydederek :"Deprem gibi  doğal afetler bir ceza değil bir imtihandır.Mü'minler varlıkta da yoklukta da imtihan edilirler." dedi:

 

            İŞBİRLİKÇİ YALAKALAR

Eli silahlı ve bombalı teröristlerin dış bağlantıları oluşuna dikkat çeken Döngeloğlu teröristleri "işbirlikçi yalakalar" olarak nitelendirdi.Döngeloğlu, konuşmasının devamında  teröristlere önemli uyarılarda bulundu:""Sizi kandırdılar, yanlış yapıyorsunuz. Sizin derdiniz bu devlete kurşun sıkmak...Aklınızı başınıza alın.Batı dünyası sizi aldatıyor. Yanlış yapıyorsunuz Ayıp ediyorsunuz. Ahmaklık etmeyin" dedi:   

Gölyaka'da tertiplenen "Anma Programı"na Vali Ali Fidan ,Milletvekili Ayşe Keşir,  İl Jandarma Alay Komutatı Albay  Bilal Güvenir, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Gölyaka Kaymakamı Murat Şener, Gümüşova Belediye başkanı Ahmet Azap, Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, Boğaziçi Belediye Başkanı İbrahim Ercan,  Gölyaka İGM ve Belediye Meclis üyeleri de programda hazır bulundu.