Önder İmam Hatipliler Derneği Düzce Şubesi Olağan Genel Kurulu, Osman Kuyumcu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.  Kongrenin açılış konuşmasını yapan mevcut Şube Başkanı İdris Çalışkan, “Yeni yönetimle camiayı bir araya toplayarak, bir olmanın, birlikte hareket etmenin, diri olmanın gücünü tüm camiamıza yaşatacağız.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından yapılan oylamada Özgür Bergut Önder İmam Hatipliler Derneği Düzce Şubesi’nin yeni başkanı oldu.

“İmam hatip; demek varoluş mücadelesi demektir”
Yeni yönetim kurulu ve dernek üyelerine hitap eden çiçeği burnunda Başkan Özgür Bergut, 1951 yılında açılmaya başlanan İmam Hatip okullarının halkın desteği ile önemli bir konuma geldiğini kaydetti. Bergut, “İmam hatip; demek varoluş mücadelesi demektir. Gerçekten de okullarımız ilk açıldığı yıllardan başlayarak aslı olmayan iddialar ve ithamlara karşı varoluş mücadelesi vererek günümüze geldiler.” dedi.

Düzce’de yaklaşık 8 bin imam hatipli okuyor
Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Özgür Bergut, Düzce’deki imam hatip okulları hakkında bilgi verdi. İmam Hatip Liseli olmaktan dolayı gurur duyduğunun altını çizen Bergut, “1962’de açılan ilk İmam Hatip Lisesi’nden sonra Düzce’de sağlam bir imam hatip damarı oluşmuş durumdadır. Şu anda Düzce’mizde 10 imam hatip lisesi, 14 imam hatip ortaokulu bulunmaktadır. 5 tane de normal ortaokul içinde imam hatip ortaokulu bulunmaktadır. Bir proje Hafız İmam Hatip Ortaokulu bir de Proje imam hatip lisemiz bulunmaktadır. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne bağlı toplamda 29 okulumuzda 7 bin 720 öğrenci eğitim görmektedir.” diye konuştu.

“Bir neslin kaderini önceki nesil tayin eder”
Yeni nesillere yönelik de konuşan Önder Düzce Başkanı Özgür Bergut, “Yeni neslin hissiyatına ve dünyasına dokunamazsak yarın başka felaketler yaşamamayı garanti edemeyiz. Bir neslin kaderini önceki nesil tayin eder. Kıyafeti, düşüncesi, hayat tarzı ne olursa olsun tek bir gencimizi dahi ihmal edemeyiz. Bütün gençlerimiz bizim için aynı derecede değerli ve önemlidir. Çalışmalarımızı, planlarımızı bütün bir nesli kuşatacak şekilde genişletmek durumundayız.” dedi.

Haber: C.ÜSTÜNER