23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanmaya başlarken, Vali Bülent Kılınç'ta bir mesaj yayınlayarak günün anlam ve önemine değindi. Kutlama mesajında, Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş kutlamalarını çocuklara armağan etmiş olmasının 23 Nisan'a farklı bir coşku ve heyecan getirdiğini belirten Kılınç, “ En değerli varlığımız olan çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmelerini sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu yönde valiliğimizin, öğrencilerimize yönelik okuma kampanyası, okul öncesi eğitim kurumlarının yeterli hale getirilmesi ve eğitim seviyesinin yükseltilmesi yönündeki çalışmaları devam etmektedir. Tüm Düzcelilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımıza mutlu, güzel yarınlar diliyorum.” dedi.

“Onlar en önemli hazinemizdir.”

AK Parti Milletvekili Celal Erbay 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajında, çocukların insanlığın ortak umudu olduğuna değinerek, “ Onlar en önemli hazinemizdir. Hepimizin isteği, savaşlardan ve şiddetten uzak bir dünyada, çocukların yüreklerindeki sevginin yaşatılmasıdır. Bu umutla çocuk bayramını kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyorum.” dedi.

“23 Nisan'ı idrak etmenin onurunu yaşıyoruz.”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 89’ uncu yıldönümü nedeniyle Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram bir mesaj yayınladı. Başkan İsmail Bayram, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi iki farklı kavramın bir arada kutlandığı dünyada tek ülkenin Türkiye olduğunu vurguladığı mesajında, sevgi ve barış temennilerinde bulundu. Bayram, “ Büyük Millet Meclisi Hükümeti'nin gerçekte milli egemenliğe dayanan bir cumhuriyet olduğu açıktır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada hiçbir ülkede bulunmayan iki farklı unsuru bir araya getiren milli bir bayramdır. 23 Nisan’ın 89’uncu yıldönümünün kutlandığı bugün bunun idrak edilmesinin onurunu yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, sevgi ve barışın her zaman daim olmasını temenni ederim.” şeklindeki sözlerine yer verdi.


“Çocuklar milletin geleceğidir.”

İl Genel Meclisi Başkanı Sinan Aydın tüm Düzcelilerin ve çocukların bayramını kutlarken, “ Büyük Önder Atatürk'ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, milli bayramımız olan 23 Nisanlar'ı çocuklara armağan etmiştir. Bu vesileyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 89. yıldönümünü tekrar coşkuyla kutluyor, geleceğimizin mimarı olacak çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum.” sözleri ile düşüncelerini ifade etti.
İl Müftü Yardımcısı Mehmet Türkoğlu'da yayınladığı mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış gününün “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak kutlanmasına dikkat çekerek, “ Bu ülkede yaşayan her fert vatanına, milletine, egemenliğine sahip çıkmalı ve nesillerini en iyi bir şekilde yetiştirmek için azami gayret sarf etmelidir. Çocuklarımız ümidimiz ve yarınlarımızdır. Onların sağlıklı, mutlu ve geleceklerinden umutlu olmaları milletçe yarınlarımızdan emin olmamızı sağlayacaktır. Öyle ise onları yetiştirirken de her türlü olumsuzluklardan uzak, iç ve dış tehlikelerden arındırılmış bir ortam hazırlamalıyız.” diyerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

“Bütün çocukların coşkuyla kutladığı bir bayramdır.”

DÜZDER Başkanı Cemal Aksan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile yaptığı mesajında özetle şu görüşlere yer verdi:
‘‘ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yegane servetimiz olan çocuklarımızın ve bütün dünya çocuklarının coşkuyla kutladığı bir bayram haline gelmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün, Türk ve dünya çocuklarına armağan ettiği bu anlamlı günün, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için mutluluğun, huzurun ve başarının yeni başlangıcı olması temennisiyle kutlarız.”