1999 yılında yaşanan deprem felaketleri sonrasında barınma ihtiyacının geçici bir zaman için karşılanması amacıyla kurulan prefabriklerin boşaltılmasına başlandı.

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili olarak Düzce Valiliği tarafından bir açıklama yapılmış ve 1 Temmuz 2008 tarihi itibariyle prefabriklerin boşaltılmasına başlanacağı bildirilmişti. Ardından yapılan açıklama doğrultusunda geçtiğimiz gün Kiremitocağı Mahallesi'nde bulunan prefabriklerin elektrik ve suları kesilmeye başlandı.

Valilik, Düzce Belediyesi ve SEDAŞ ekipleri Kiremitocağı Mahallesi'nde bulunan 50'ye yakın prefabrike yapının elektrik ve sularını kesmeye başladı. Yetkililer bir hafta içerisinde Düzce'de bulunan bütün prefabrike yapıların elektrik ve sularının kesilerek kaldırılacağını belirttiler.

Kiremitocağı Prefabriklerine giderek vatandaşların sorunlarını dinleyen Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, bu durumun mağdur durumdaki vatandaşlar için olumsuz sonuçlar doğuracağını belirtti. Tozan ayrıca prefabriklerden çıkarılacak olan vatandaşlar için uygun yerlerin bulunması gerektiğini söyledi.

İşçi Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez ise milletvekilerinin verdikleri sözleri yerine getirmesi gerektiğini ifade ederek bu vatandaşların zor durumda bırakılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Parti Başkanlarının ziyareti sırasında herhangi bir olumsuz olay çıkmaması için polis ekiplerinin prefabrik alanında hazır bulunması da dikkatlerden kaçmadı.