Düzce Belediyesi tarafından meclis salonunda okul servis ile denetimli özel halk otobüsleri şoförlerinin katıldığı iki günlük seminer düzenlendi. Okul servis araçları yönetmeliğinde yapılan değişiklikler ve kurallar, iletişim esasları ve davranış biçimleri konularındaki seminere katılım yüksek oldu.

 

İletişim esasları ve davranış biçimleri konularında Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Fatma Eker, Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğünden Metin Akar da okul servis yönetmeliğinde yapılan değişiklikler ve trafik kuralları konularında bilgi verdiler.

Her eğitim sezonu öncesinde okul servis araçlarına ilişkin şoför eğitim ile evraklara yönelik denetim çalışmalarının yapıldığını hatırlatan Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel seminer öncesi yaptığı konuşmada Düzce’deki trafik yoğunluğu ile yolcu taşıma güvenliği konularına değindi.
Başta öğrenciler olmak üzere yolcuların güvenli ulaşımlarının sağlanması gerektiğine dikkat çeken Başkan Yardımcısı Tanyel “ Okul servis aracı olarak hizmet veren tüm araçlar için araç sahibi, çalışacak şoför ve rehber personel için kriterler bulunmaktadır. Biz bunları kontrol ediyoruz ve bunun sonucunda da özel izin belgesi düzenliyoruz. Bunların dışında genel anlamda okur servis araçları için inceleme formumuz bulunuyor. Denetimler sırasında bunları sorguluyoruz. Yeni yönetmelikte de bir takım değişiklikler bulunuyor’ dedi.

 

Tanyel, servislerde öğrenciler için ulaşım hizmeti verildiğini kaydederek ‘ Anne babalar, veliler öğrencilerini okul servislerine emanet ediyorlar. Bunun için titiz davrandıklarını da biliyoruz. Öğrencilerimizin sağlıklı ve güvenli bir şekilde taşınması için üzerimize düşen sorumluluklarımız ve görevlerimiz içinde hareket ediyoruz’ dedi.

 

Tanyel son olarak da Düzce Belediyesi Denetimli Özel Halk Otobüs şoförleri için ‘ Otobüslerimiz için yönetmeliğimiz bulunuyor. Bu konuda da hem eğitim hem de denetim çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz’ dedi.

 

Haber: S. KAŞKIR