29 mart yerel seçimlerinde Uğur köyünde muhtarlık yarışı 3 kişi arasında geçti. toplam 410 civarında seçmenin bulunduğu Uğur köyünde 365 civarında seçmen sandık başına giderek muhtarlık için oy kullandılar.

Bahattin Duran, Ahmet Akdeniz ve Zafer Özyıldırım Uğur köyünün muhtar adayları arasında yer alıyorlardı.  Seçim sonunda Zafer Özyıldırım en yakın rakibi Ahmet Akdeniz’den 3 oy fazla alarak muhtar olmaya hak kazandı .Tutanaklar tutuldu,imzalar atıldı .Tutanaklarda seçim kuruluna teslim edildi.Seçim kuruluda Özyıldırım’ı muhtar olarak ilan etti.

Ancak...

Tutanaklar Köyden Düzce’ye getirirken oy pusulaları köyde unutulmuştu. Köyde kalan oy pusulaları ise bir şekilde kayboldu.

Bu arada muhtarlık yarışında 3. sırada yer alan Bahattin Duran  seçimlere itiraz etti.Seçim kurulu itirazı kabul ederek yeniden oy sayımına kalkınca ise durum ortaya çıktı.Ortada oy pusulaları yoktu.

Bundan sonraki durumu ise seçim kurulu belirleyecek büyük bir ihtimalle de Uğur köyünde muhtarlık seçimleri haziran ayında yeniden yapılacak