Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’den İSKİ’nin, "Melen Havzası Çevre Koruma Projesi Kapsamında Müteferrik Atık Su Arıtma Tesisleri ve Kanal İnşaatı işi" ile ilgili yazılı bir basın açıklaması geldi. Yapılan açıklamada Özlü, proje kapsamında Melen havzasında kalan ilçelere ve Düzce'nin Akçakoca ilçesine, MBR Prosesli İleri Biyolojik Atık Su Arıtma tesisi yapılması ve bu atık su arıtma tesislerinin bulunduğu ilçelerin şebeke, bağlantı ve deşarj hatlarında yapmayı planladığını kaydetti.

AĞUSTOS AYINDA YER TESLİMİ YAPILACAK
İhale sürecinde itiraz ve herhangi bir aksaklık olmaması durumunda, Ağustos ayı başında sözleşme imzalanacağını ve yer teslimi yapılmasının planlandığını kaydeden Özlü, iş kapsamında öncelikle Melen havzasında kalan ilçelerle birlikte Akçakoca ilçesinde de atık su arıtma tesislerinin inşaatına başlanacağını ifade etti.

Bakan Özlü, "İhale kapsamında 1 yıl içerisinde atık su arıtma tesislerinin tüm inşaat, mekanik ve elektrik imalatlarının tamamlanmasının yanı sıra devreye alma işlemlerinin de tamamlanarak işletilmeye hazır hale getirilmesi öngörülüyor. Akçakoca ilçemize hayırlı olsun" açıklamasında bulundu.

Haber: Ö.YILMAZ