2019 yılının Mart ayında gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesinde hazırlıklarına devam eden AK Parti, Düzce’de adayını açıklayan ilk parti oldu. Düzce Belediye Başkanlığı için Bilim Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Dr. Faruk Özlü’yü aday göstermesinin ardından saha çalışmalarına da start verdi.

Biz de sokağa inip vatandaşa, Özlü’yü değerlendirmesini istedik. İşte aldığımız cevaplar…

 “Yine halkın içinden olacak yine halkı dinleyecektir”

Mikrofon uzattığımız vatandaşlardan Enes Güneş, Özlü’ün bakanlık yapmış bir insan olduğunu ve Ankara’daki ilişkilerinin başarılı olduğunu belirterek, “Bize katkısının çok olacağını düşünüyorum. Bakanlığında da Düzce’den pek fazla ayrılmadı. Düzce için çalıştı ve belediye başkanı olduğunda daha çok çalışacağına inanıyorum. O yüzden mutluyuz inşallah iyi şeyler olur. Bakanlık döneminde de halkın içerisindeydi kendisi pek fazla uzaklaşmadı. Yine halkın içinden olacak yine halkı dinleyecektir kendisi” şeklinde konuştu.

“Halkın içerisine karışmazsa bir şey olmaz”

Metin Demir adlı vatandaş Özlü’nün, “Halkın içerisine karışmazsa bir şey olmaz” diyerek sözlerine şöyle devam etti:
“Halkın içine ineceksin halkın derdini dinleyeceksin sonra unutulmayacaksın. Yaptığın göz önünde bulunacak.”

“Bu sefer iyi bir isim gördük”

Özlü’nün adaylığını değerlendiren Ahmet Şahin,“Bu sefer iyi bir isim gördük. İnşallah hayırlı olur. Milletvekilliği yaptı bakanlık yaptı. Görevlerinde başarı gördük. Belediyede de başarılı olur inşallah. Ben Gölyakalı’yım, Gölyaka’ya da geldi. İnsanlara yaklaşımlarını iyi buluyorum” ifadelerini kullandı.

“Umarım Düzce için güzel yatırımlar yapar”

Zeynel Atay isimli vatandaş ise,“Hakkında iyi düşünüyorum inşallah Düzce için hayırlı olur. Faruk Özlü’ye sonuna kadar güveniyoruz. Başarıların devamını bekliyoruz. Zaten seçimlerde belli oldu Düzce’nin belediye başkan adayı olacağı. Bunu herkes biliyordu. Umarım Düzce için güzel yatırımlar yapar. Bakan kendisi, köyden insan. İnsanların ne olduğunu bilen bir insan benim gözümde.”

“Halkın arasına inmesi isterim”

Özlü’yü çok iyi tanımadığını kaydeden Nejat Açıl ise, “Ama o kadar okul okuyup belediye başkanlığı yapması düşük bir gayret. Söz konusu değil. Bildiğim kadarıyla makine mühendisi. Oradan buraya gelmesi belediye başkanlığı bence çevre mühendislerinin işi, şehir plancılarının işi. Kişi olarak kötü bir kişi olduğunu düşünmüyorum. Meslek olarak yazık diyorum. Bir adayın halkın içerisine karışıp onlarla dertleri dinlemesi çok olumlu. Halkın arasına inmesi isterim.” dedi.

“Her zaman halkın içerisindeydi Faruk Özlü”

Faruk Özlü’nün bakanlık tecrübesini Düzce’ye taşıyacağı yönünde görüş belirten Sıtkı Öztürk ise, “Bakanımızın Düzce’ye 10 numara hizmet edeceğine güveniyorum. Garanti de veriyorum o konuda. Çünkü bürokrattan gelmiş neyin ne olduğunu bilen bir kişi onun için onu tercih ediyorum. Faruk Özlü Teknopark’ı getiren kişi. Kültür Merkezi’nin ödeneğini yapan kişi. Faydalı kişi bence. Ne varsa AK Parti’de var diye düşünüyorum. Her zaman halkın içerisindeydi Faruk Özlü” ifadelerini kullandı.

“Halkla iç içe olmalı tabi yoksa bu yürümez”

Özlü’nün halkla iç içe olması gerektiğini belirten Süleyman İzgi isimli vatandaş ise şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanımız seçti fazla söyleyecek bir şey yok. Milletvekilliği yapmış belediye başkanlığı da yapar. Güveniyoruz. Herkes kendi görevini başarıyla yapacaktır. Halkla iç içe olmalı tabi yoksa bu yürümez.”

“Yapmış olduklarını bilmiyorum ama bundan sonra yapacağı şeylere bakacağız”

Faruk Özlü’nün bundan sonra yapacağı hizmetlere bakacağını belirten Ahmet Dağdelen, “Ben Faruk Özlü ’nün olmasını isterim. Bende AK Partiliyim. Yapmış olduklarını bilmiyorum ama bundan sonra yapacağı şeyler olursa ona bakacağız.” ifadelerini kullandı.

HABER: E.B.SUNMAN


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ 

İOS için TIKLAYINIZ