Bundan önceki haberlerimizde yapılan çalışmaları dile getirdiğimiz Çay Mahallesi'nde başlatılan park çalışmasında son aşamaya gelinirken, Belediye ekipleri tarafından yapılan parkta her gün bir çok vatandaş ağaç gölgesi altında serinliyordu. SEDAŞ Ekipleri ise parkta bulunan ağaçların dallarını elektrik direklerine çarpıyor gerekçesiyle budadı. Yapılan budama sonucunda tellere çarpmayan dalların da kesilmesi ortaya neredeyse dalsız ağaçlar çıkmasına neden oldu.

Konuyla ilgili düşüncelerini aldığımız mahalle halkı, sabah çok erken saatlerde SEDAŞ Ekipleri tarafından ağaç dallarının budandığını belirtip tepkilerini “ Bu konuda Valiliği göreve çağırıyoruz. Lütfen gelip burada yapılan ağaç kıyımını görsünler ve bunun için bir işlem başlatsınlar. Tellere sadece 3 dal çarpıyordu ama yapılan çalışmalarla neredeyse ağaçların tamamı kesildi. Yapılan çalışmalarla hem ağaçlar kesildi hem de daha yeni yapılan parka zarar verildi. İnsanlar bu dalların altındaki alanlarda oturup serinliyorlardı. Şimdi bu vatandaşlar nerede serinleyecek. Bizce yapılan bu çalışmalar kıyımdan başka bir şey değildir.“ diyerek dile getirdiler.

Yapılan çalışmalar sonucunda ağaçlardaki tahribat ortadayken ekiplerin budanan ağaçların yerlere saçılan dallarını olduğu gibi alanda bırakması da düşündürücüydü.