Düzce Belediyesi ekipleri, Düzce’de etkili olan kar yağışı nedeniyle gece saatlerinden bu yana mücadele çalışmalarına devam ediyor. Belediye ekipleri, özellikle Düzce kent merkezi ve Bahçeşehir bölgesinde ana arterleri açık tutabilmek için yoğun bir çaba sarf ediyor.

Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cengiz Tuncer ve Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, Düzce Belediyesi’nin karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi. Yürütülen karla mücadele çalışmaları ile ilgili Ünsal’a bilgi veren Tuncer, yol kenarlarına park eden veya asılsız ihbarlar nedeniyle zaman kaybı yaşadıklarını ifade etti.

Vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet eden Tuncer, “Düzce Belediyesi’nin karla mücadele çalışmalarını kendi gözlerinizle görmeniz bizim için çok önemli. Çalışmalar başlamadan önce arkadaşlarımızla bir toplantı yaptık. Bu çalışmalar esnasında, yol kenarına park eden araçlar bizim çalışmalarımızı zorlandırıyor. Bunun dışında asılsız ihbarlar, bu çalışmalara sekte vuruyor. Dün bize gelen ihbarların yüzde 50’si yanlış ihbar, bu zaten kayıtlarımızda da var. ‘Yol kapalı çıkamıyorum’ diyen vatandaşlarımızın ihbarı üzerine gittiğimiz bölgelerde araçlarında kışlık lastiği olmadığını ve arkadan çekişli araçlar olduğunu gördük. Bu araçların, temizlenmiş yolda bile patinaj yaparak, yukarıya çıkamadıklarını gördük. Bir diğer gelen talep ise, ‘Diyaliz hastam var, gelin’ diyorlar. Biz bu işi çok sağlam yapıyoruz. Biz Düzce’de bütün diyaliz hastalarının listesine sahibiz. Fakat bazı insanlarımız bunu, bir istismar olarak kullanıyor. Bunun dışında elbette ki ara sokaklar da kapalı alanlar yok mudur?  Bakın bu bir afettir. Afet zamanında bizim asıl hükümlü olduğumuz ana arterleri açmak. Bunun dışında ara sokaklara girmeye can dayanmaz. Çünkü aralıksız yağan bir kar yağışı var. Ara sokaklar elbette açılıyor, ama onlar acil şartlarda açılıyor. Bizim için burada önemli olan, ana arterleri açmak” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI