Aziziye Mahallesi’nde kurulan semt pazarında sebze ve meyve fiyatlarındaki düşüş, hem pazarcı esnafının hem de alışverişe gelen vatandaşların yüzünü güldürdü. Pazar alışverişi yapmak için pazaryerine gelen vatandaşlar fiyatlardan memnun kalırken, pazarcı esnafı da müşterilerinin taleplerini karşılamaya çalıştı.

Öncü Haber ekibi 17 günlük tam kapanmanın ardından pazaryerinde esnaf ve vatandaşın nabzını tuttu.

“Fiyatlarda düşüş var”

Cengiz Eğlence isimli vatandaş,  “Bazı ürünlerin fiyatlarında düşüşler var. Domates, biber, patlıcanda düşüş var. Diğer haftalara göre düşüş var” diye konuştu.

“Pazar fiyatlarında düşüşler var”

Fiyatlardan memnun kaldığını kaydeden Engin Akyurt isimli vatandaş,  “Pazarda fiyatlar fena değil. Diğer haftalara nazaran düşüş var. Sürekli alışveriş yaptığım bir Pazar. Fiyatlarda bir düşüş var. Ben Düzceliyim ama İstanbul’da ikamet ediyorum. Fiyatlar İstanbul’a göre Düzce’de daha düşük” şeklinde konuştu.

 

“Pandemi döneminde marketler yüksek fiyatlara satış yaptılar”

Pandemi döneminde pazaryerlerinin kapatılmasıyla, zincir marketlerin yüksek fiyatlarla sebze ve meyve sattıklarını kaydeden pazarcı esnafı Ercan Mutlu ise “Ben pazarcı esnafıyım fiyatlar gördüğünüz gibi düşük. Pandemi döneminde biz pazarlar kapalıyken marketler açık ve tıklım tıklımdı. Tabii biz buna çok yorum yapamıyoruz ama marketler çok yüksek fiyatlarla satış yaptılar. Şimdi pazardayız burada da fiyatlar marketin çok çok altında” ifadelerini kullandı.

“Pazarcı esnafının durumu vahim”

Salgın döneminde pazarcı esnaflarının mağdur edildiğini savunan Talat Özdemir isimli esnaf ise,  “20 yıllık pazarcı esnafıyım. Bu işin içinde büyüdüm. Tezgâhlardaki fiyatlar uygun şuan yaz geldi malumunuz. Her şey daha uygun daha kaliteli daha güzel. Pandemi süresi boyunca marketler bizden daha etkili çalıştılar. Marketlerin pahalı fiyatlara sattığı ürünler şimdi pazarda çok uygun fiyatlarda. Devletimiz pazarları kapatırken marketleri açtı, satışlarına devam etti. Pazarcı esnafının durumu vahim. Pazarcı esnafı mağdur” ifadelerine yer verdi.

HABER: Savaş ARI