Uzun yıllardan bu yana Düzceliler tarafından bilinen ve tercih edilen, her hafta tıklım tıklım olan Perşembe Pazarı’nda bu hafta durgunluk hâkim.

Özellikle son zamanlarda artan maliyetler ve yüksek enflasyonun en çok etkilediği sektörlerden biri de şüphesiz Pazaryerleri.

“Hayat pahalılığının önüne geçilemiyor”

Hükümet tarafından enflasyonla mücadele kapsamında art arda açıklanan paketler de, artan döviz fiyatlarından kaynaklanan hayat pahalılığının önüne geçemiyor.

Konuya ilişkin Pazaryeri esnafı ve müşterilerine mikrofon uzatan Öncü Haber Ekibi, bir dokunup bin ah işitti. Kimi artan maliyetlerden şikâyet ederken, kimi fiyatların gereksiz yükseltildiği kanaatinde!

“Dünya genelindeki bu sıkıntı, tarım üretimiyle rahatlar”

Kimi vatandaş Dünya genelinde bir sıkıntı olduğuna dikkat çekerken, kimi ise tarım üretiminin desteklenmesiyle bu sorunların çözüleceği görüşünde…

İşte Pazarcı Esnafı ve Pazarda alışveriş yapan vatandaşların görüşleri…

“Ferrero ’ya boyun bükmezsek çok iyi…”

YAŞAR TURAN: “Piyasa şu anda durgun! Bir iki haftadır böyle. Öncesinde fena değildi… Genel olarak memnunum, 38 yıldır bu işi yapıyorum. Çalıştığım sürece çok iyi… Aynı zamanda fındık ta üretiyorum, tüccar net olarak 54 liradan alırsa iyi fiyat. Ferrero ’ya boyun bükmezsek çok iyi…

Birlik ve beraberliği sağlamamız lazım. Ama bizim çiftçiler önümüzdeki yılın mahsulünü bu yıldan yediği için, dik bir duruş sağlayamıyor…”

“Ekip dikmediğimiz sürece düzelmez”

ERCAN BOZKURT: Fiyatlar şu anda yüksek. Gidişat şu an iyi değil ama iyi olacak inşallah… Kim gelirse gelsin çok bir değişiklik olmaz, Türkiye aşağı yukarı böyle… Ekip dikmediğimiz sürece düzelmez.”

MEVLÜT KOCA:“5 yıldan beri bu işi yapıyorum. Fiyatlar arttı ama kazançlar artmadı. Ama yine de şükürler olsun…

“Pazar Pazar dolaşıyorum uygun bir şey görmedim şu ana kadar…”

MEHMET ESAT NAİL: “ben esasında eskiden pazarcıydım emekli oldum. Vallahi hiç bir şeyin yanına yanaşılmıyor. Nasıl olacağını başımızdakiler bilecek… Pazar Pazar dolaşıyorum uygun bir şey görmedim şu ana kadar…”

“Böyle giderse işimiz kötü”

BEDRİYE YILMAZ: “ben 17 yaşından beri bu işi yapıyorum. Üretiyorum satıyorum hepsi köy ürünü. Her şey ateş pahası ne alabiliyoruz ne satabiliyoruz. Ama başka çaremiz yok mecbur geliyoruz gidiyoruz. Yumurtayı 30 liraya satıyordum yine 5 lira kazanıyordum şu an 60 a satıyorum yine 5 lira kazanıyorum, nasıl olacak bilmiyorum. Böyle giderse işimiz kötü.”

OSMAN NURİ ERTUĞRA: “ben Almanya’dan emekliyim. Vallahi ekmeyince biçmeyince hiç bir şey düzelmez. Tarımın üzerine eğilmemiz lazım.”

“Yine de, şükürler olsun…”

MUSTAFA ATEŞ: “Pahalı! 350 lirayla girdik pazara 150 lira kaldı cepte. Allah bugünlerimizi aratmasın yine de, şükürler olsun…”