Muncurlu Köyü’nde bulunan Muncurlu Park Gölet içindeki işletmeler için, Düzce Belediyesi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda İl Özel İdaresi makamınca tahliye kararı alındı. Tahliye kararının ardından, bölgeye çok sayıda jandarma ekibi sevk edilirken, işletmeleri boşaltmaları yönündeki yazı müstecirlere tebliğ edildi.

Park Gölet’te bulunan düğün salonu ve restoranın tahliye edilmesi için çalışma yapan ekipleri, Park Gölet’in işletmecilerinden eski Muhtar Osman Yaman ve diğer işletmeciler engellemeye çalıştı. Bunun üzerine tatsızlık yaşanmaması için mücadele veren ekipler, müstecirlere önümüzdeki hafta pazartesi gününe kadar mühlet verdi.

Tahliye için gelen ekiplerin tesisten ayrılması sonrası soluğu avukatının yanında alan Osman Yaman, tahliye kararı ile ilgili hukuk mücadelesi başlattı.

“Büyük mağduriyet yaşayacağız”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Park Gölet’teki restoran işletmecisi Hülya Erkan, tahliye kararına tepki gösterdi. Tahliye ile birlikte çok büyük mağduriyet yaşayacaklarını ifade eden Erkan, “Düzce İl Özel İdaresi tarafından, 10 yıllık işletmemiz için tahliye kararı alındı. Bu yüzden çok büyük mağduriyet yaşadık. Bize verdikleri birkaç günlük süre var. Pazartesi gününe kadar çözebilirseniz çözeceksiniz, çözemezseniz tahliye edileceği bize bildirildi. Şu anda mevcut olarak sadece restoranda değil, düğün salonunda 140 tane düğün aldık. Bu mağduriyeti giderebilmemiz için ne yapacağımızı da bilmiyoruz. Gençler aramaya başladılar, ‘Düğünümüz var, bir seneden beri pandemi nedeniyle evlenemiyoruz, ne yapacağız’ diye. Bu kadar insanın hayali ile oynamak yazıktır, günahtır. Ben kendi fikrimi söylüyorum, burasını birilerine rant sağlamak için tahliye ediyorlar. Bugün buraya kalabalık bir ordu ile geldiler, bizim direnmemiz sonucunda kendilerini ancak gönderebildik. Ben bütün yetkililere sesleniyorum; Orman Müdürlüğü, Valilik, Belediye, İl Özel İdaresi, bu kadar insanın ekmeği ile gençlerin gelecekleri ile oynamayın. Düzce İl Özel İdaresi tarafından, bu karar akşam 21:00’da alınıyor, kararın ardından sabah saatlerinde buraya geliyorlar ve saat 14:00’a kadar tahliye etmemizi istediler. Saat 14:00’a kadar neyimi alabilirim buradan, hangi düğünümü iptal edebilirim?” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI