Öncü Haber Ekibi Cumartesi günleri Fevzi Çakmak Mahallesi’nde kurulan semt pazarının nabzını tuttu. Yerli ürünlerin tezgahlara inmesi ve havaların mevsim normallerinde seyretmesi nedeniyle pazaryerlerindeki meyve sebze fiyatlarında gözle görünür indirimler yaşandı. Pazarcı esnafı önümüzde ki günlerde bu düşüşlerin devam edeceğini söylerken, vatandaşlarda ucuza alışveriş yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Vatandaşlar, cumartesi günleri Fevzi Çakmak Mahallesi’nde kurulan semt pazarına bugünde akın etti. Vatandaşlar, zincir market mağazaları ve manavlarda sebze meyve fiyatlarının yüksek olması nedeniyle semt pazarlarını tercih ettiklerini söylerken, tezgahlarda ki fiyatların geçtiğimiz haftalara göre daha da düşük olduğu görüldü.

“Geçen Haftaya Göre Fiyatlar daha da düşük”

Mikrofon uzattığımız Murat Yılmaz isimli pazarcı esnafı, “Geçen haftaya nazaran çok düşük fiyatlar düştü geçen hafta sıkıntı yaşamıştık Antalya sezonu bitmişti yerli üretim de tam rayına oturmamıştı ama bu hafta fiyatlar iyi halkımız bu haftaki fiyatlardan memnun ucuz diyorlar” dedi.

“Pazarlar boş”

Pazarcı esnafı Burak Kefir oğlu ise, “Pazar fiyatları geçen haftaya göre daha uygun ama bu fiyatlara rağmen pazarlar boş pek rağbet yok” diye konuştu.

“Yetkililer Market fiyatlarını denetlemeli”

İrfan Turan isimli bir esnaf ise, “Geçtiğimiz haftaya göre fiyatlar düştü. Bu nedenle vatandaşlarımız da bu durumdan memnun teşekkür ediyorlar. Hem iyi hem de kaliteli mallarımız Pazar ve market fiyatlarını kıyaslayınca, arada uçurum fark var. Bu konuda yetkililerin ilgilenmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Marketle Pazar arasında yüzde 70 fark var”

Zincir Market ve Pazaryerlerinde ki ürün fiyatları arasında yüzde 70 fark olduğunu belirten Ali Yılmaz isimli vatandaş, “Bu hafta Pazar fiyatları daha uygun vatandaşımız rahatlıkla sebzesini, meyvesini yiyebilir. Fiyatlar gün aşırı değişiyor, hal fiyatları da Pazar fiyatları ile aynı, Pazar ve marketler arasın da %70 fark var” ifadelerini kullandı.