Genç Memur Sen Düzceli gençlerin temiz havada doğal ortamda bisiklet turu yaparak sosyal, zihinsel, fiziksel ve ahlaki gelişimlerini geliştirmeyi hedefleyen ''Pedalı Döndür Yüzünü Güldür'' projesi kapsamında bisiklet turu düzenledi.  Şehit Cihan Aksarı'nın kabrini ve ailesini ziyaret etmek amacıyla düzenlenen etkinlik için yaklaşık 50 genç bisikletleriyle Belediye Meydanında toplandı.



Şehit Cihan Aksarı'nın kabrinin bulunduğu Mamure Köyü’ne hareket öncesi Genç Memur Sen Yönetim Kurulu Başkanı Ali Daşbaş, basın açıklaması yaptı.



Daşbaş,
“Proje kapsamında ilk faaliyetimizi milli mücadele ruhunu, vatana olan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel şekilde hayatında benimseyip yaşayan, Asımın neslinden bir kahraman evlat Şehit Cihan Aksarı’yı anma ve yad etme amacıyla bisiklet turu düzenlemeye karar verdik. Bu kapsamda vatanı ve milleti için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan, hayatı iman ve cihat düsturuyla yaşayan Şehit Cihan Aksarı bizler için daima örnek bir şahsiyet olarak bilinecektir.” Dedi.

Basın açıklamasının ardından bisikletli gençler Cedidiye Meydanı'nda hareket ederek İstanbul Caddesi üzerinden Mamure Köyü'ne doğru pedal çevirdi. Şehit Cihan Aksarı'nın kabrini ziyaret eden gençler mezarlıkta düzenlenen anma programında kapsamında Kur’an-ı Kerim okudu. Şehidin ailesini ziyaret eden gençler, aynı güzergahtan Düzce'ye döndü.

Haber:Y.SEVER