Düzce Valiliği'nin prefabriklerin boşaltılması ve prefabriklerin tek çatı altında toplanmasına ilişkin çalışmaları ilerliyor.Aziziziye Mahallesi'nde, 233 ailenin barındığı Kiremitocağı Prefabriklerinin boşaltma çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan, Fevziçakmak Prefabriklerindeki mağdur ve bakıma muhtaç aileler, Valilik sivil savunma ekiplerince kamyon ve taşıma masrafları karşılanarak Kiremitocağı Prefabriklerine taşınıyor. Fevzi Çakmak ve Kiremitocağı prefabriklerinin boşaltılması çalışmaları pazartesi günü tamamlanacak.

Kiremitocağı Prefabriklerinden çıkartılan ailelerin tamamına yakınının, Fevziçakmak ve Gümüşpınar Prefabriklerindeki aileler kadar mağdur durumda olmadıkları belirtildi.

Bilindiği gibi Düzce Valiliği geçtiğimiz haftalarda prefabriklerde yaşayan ve yardıma muhtaç olmayan vatandaşların tahliye edileceğini açıklamış, Fevzi Çakmak ve Gümüşpınar Prefabriklerinde yaşayan yardıma muhtaç kişilerin Kiremitocağı Prefabriklerinde toplanacağını duyurmuştu.

Çalışmanın tamamlanması ile, depremlerin ardından evsiz kalan vatandaşların ikameti için inşa edilen prefabriklerin bulunduğu bölgelerin sayısı bire inmiş olacak. Kiremitocağı mahallesindeki prefabriklere yerleştirilen vatandaşlar için de TOKİ nezdinde sosyal konutlar inşa edilmesi için girişimlerde bulunulacak.