Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Düzce'de kayın mantarı üretimini geliştirmek amacıyla İl Özel İdaresi Destekli Kayın Mantarı Üretimini Geliştirme Projesi uygulanmaya başlandı. Proje bütçesinin yüzde 50’si İl Özel İdaresi, yüzde 50’ si  çiftçiler tarafından karşılanan proje kapsamında her üreticiye 3’er ton olmak üzere 12 üreticiye toplam 36 ton kayın mantarı kompostu dağıtıldı.
Projeden faydalanan çiftçilere kayın mantarı yetiştiriciliği hakkında kompost hazırlığı, üretim sistemleri, üretimde kullanılan alet ve ekipmanlar ve iklim istekleri hakkında verilen eğitimin ardından, çiftçiler kompostların temin edildiği firmanın Çilimli İlçesi Pırpır Köyü'ndeki kayın mantarı üretim tesisine götürülerek kayın mantarı üretimini bizzat görmeleri sağlandı.
Kompostların teslimi sırasında konuşan Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu “50 ile 100 m2’ lik bir kapalı alanı olan herkes kayın mantarını rahatlıkla üretebilir, çiftçilerin bütçesine ek katkı sağlayabilir. Hatta bir aile bu şekilde üretimle rahatlıkla geçimini sağlayabilir. Kayın mantarı üretimi kültür mantarına göre daha avantajlıdır. Hastalıklara ve zararlılara karşı dayanıklı olduğundan bakım masrafları düşüktür ve kayın mantarının üretiminde hiçbir şekilde kimyasal madde ve ilaç kullanılmamaktadır. İçerdiği besin miktarının yüksek olması ve lezzetli oluşundan dolayı tüketicilerce talep edilmektedir. İl Müdürlüğü olarak üreticilere her zaman desteğimiz sürecektir.” şeklinde konuştu.