Düzce’de sosyal projelere yenileri eklenmeye devam ediyor. Hayat Boyu Öğrenimi Destekleme Derneği tarafından hazırlanan "Düzce'de Bağımlılık Riski Altındaki Ergenlere Destek" projesi ile Konuralp Gazi İlim Kültür Çevre ve Sağlık Derneği’nin “Büyük Hazine Ailemiz” projesi İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenmeye hak kazandı. Finansmanı için Düzce’ye 110 bin TL gönderilen söz konusu projelerin uygulanmasına ilişkin Düzce Valiliği ile Hayat Boyu Öğrenimi Destekleme Derneği ve Konuralp Gazi İlim Kültür Çevre Ve Sağlık Derneği arasında protokol imzalandı.

Protokol imzalandı
Düzce Valisi Zülkif Dağlı ile dernek başkanları, İlyas Ayyıldız ve Ali Koloğlu arasında protokol imzalanırken, projelerin, Düzce Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile Düzce Valiliği ve İl Dernekler Müdürlüğü'nün denetim ve gözetiminde yürütüleceği bildirildi.

Düzce'de Bağımlılık Riski Altındaki Ergenlere Destek projesi
Hayat Boyu Öğrenimi Destekleme Derneği tarafından hazırlanan "Düzce'de Bağımlılık Riski Altındaki Ergenlere Destek" isimli proje ile 13-15 yaş aralığındaki ergenlerin madde ve madde kullanımından uzak tutulması hedefleniyor. Madde bağımlığından korumalarına yönelik psikologlar, psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerin eğitim vermesini kapsayan proje ile hedef öğrencilere yönelik koruyucu ve önleyici çalışma yapılması amaçlanıyor. 

Büyük Hazine Ailemiz projesi
Konuralp Gazi İlim Kültür Çevre ve Sağlık Derneği'nin Büyük Hazine Ailemiz Konulu projesi ile ise aile içi iletişimin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Haber:C.ÜSTÜNER