Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Akçakoca Belediyesinin mali kaynakları ve belediye yatırımları ile ilgili Akçakoca’daki yerel bir gazetenin sorularını yanıtladı.
Var Olan Bütçeyle Hizmet Vermek Güç
Albayrak, 3,5 yıldır Akçakoca Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünü anımsatarak “ Göreve geldiğimde Belediyemizin mali tablosunu, gelir-gider dengesini inceledim. Bunun sonucunda şu gerçek ortaya çıktı: Akçakoca Belediyesi yıllık 10-12 milyon liralık bütçeye sahip olup çok geniş bir sahaya hizmet etmek zorunda. Verilmesi gereken hizmetlerin tam olarak yerine getirilebilmesi için yıllık bütçenin yaklaşık 25-30 milyon lira olması gerekir. Var olan bütçeyle hizmet vermek gerçekten çok güç.Göreve geldiğimizde bütçemizin %55’i personel giderlerine, %25’i rutin hizmet giderlerine, %20’si ise yatırımlara harcanıyordu. Göreve geldikten sonra yeniden yapılandırmaya gittik. Bu çerçevede; Zamanı dolanları emekli ettik, İşe yaramayan araçları hizmetten çıkarttık,Ulaştırmada, temizlik işlerinde ve mezbahanede özelleştirmeler yaptık. Var olan kaynakları çok dikkatli bir şekilde harcadık.Böylece Belediyemizin mali yapısında önemli derecede bir düzelme oldu. Yatırımlarımızın birçoğu bu şekilde elde ettiğimiz öz kaynaklarımızdan yaptık, yapıyoruz. Büyük projelerde ise kredi kullanıyoruz.”dedi.
Beş Kuruşun Dahi Hesabını Verdiğimizi Göreceksiniz
Belediyenin sattığımız mülkler yanında kamulaştırmalar yoluyla satın aldığı mülklerin de olduğunu söyleyen Albayrak, “İçişleri Bakanlığından gelen müfettiş, Belediyemizin çalışmalarını teftiş etmektedir. Kendisi yakında yaptığı denetimi bitecek ve bir rapor sunacak. Bu rapordan sonra tüm gelirlerimizi ve giderlerimizi, kredili ve kredisiz borcumuzu hemşerilerimizle paylaşacağız. Beş kuruşun dahi hesabını verdiğimizi göreceksiniz.”diye konuştu.