Düzce, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin 94. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, savaş yıllarında öksüz ve yetim kalan çocuklara moral vermek amacıyla bahar şenliği havasında kutlamalar düzenleyerek ‘Çocuk Bayramı’ ismi verdiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için ilk tören Anıtpark’ta yapıldı.

 

 

Törene, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Cumhuriyet Başsavcısı Celalettin Şimşek, Ağır Ceza Reisi Faruk Şener, Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu, siyasi parti temsilcileri, kamu müdürleri, askeri erkan ve öğrenciler katıldı.

 

 

 

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman Atatürk Anıtı’na Çelenk koydu. Hazırlanan program doğrultusunda önce saygı duruşu ve istiklal marşı okunurken bayraklar göndere çekildi.

 

 

Anıtpark’taki resmi törenin ardından Cumhuriyet Halk Partisi, İşçi Parti Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş yaşamı Destekleme derneği ve Eğitim İş Sendikası anıta çelenk koydu. Grup adına açıklamayı ise CHP’nin yeni il başkanı Müjgan Çakman yaptı.


Çakman, Atatürk’ün armağan ettiği eseri sonsuza kadar yaşatmak konusunda kararlı olduklarını belirtti.


Açıklamanın ardından Anıtpark’taki tören sona erdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 18 Temmuz Spor salonunda devam etti. Burada düzenlen törene Vali Ali İhsan Su da katıldı. Saygı duruşunda bulunarak hep bir ağızdan istiklal marşını okudu.

 


Spor salonunda düzenlenen programda coşku salona sığmadı, şiirler okundu dans gösterileri yapıldı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı ise Milli eğitim Müdürü Ahmet Yurtman Yaptı.

Karadeniz ve Kafkas Folklor ekibi ile küçükler jimnastik gösterileri izlemeye gelenler tarafından büyük beğeni topladı. 

 

 


Öğrenciler ise hazırlanan eğlenceli oyunlarında gönüllerince eğlendi.


Tören sonunda protokol üyeleri tarafından şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

 

 

Haber;S.Kaşkır