Trabzon, Rize, Artvin, Düzce ve Akçakoca evlerini maketlerle canlandıran Sabri Okumuş, Belediye Sergi Salonu'nda Düzce'deki 3. sergisini açtı. 55 sene İstanbul’da elektrik teknisyeni olarak çalışıp emekli olduktan sonra eşinin memleketi Düzce'nin Beçiyörükler Köyü'ne yerleşen Sabri Okumuş, evinin bir bölümünü atölyeye çevirdi. 5 yıl boyunca ahşap perdelerden çıkan atık malzemeleri biriktiren Okumuş, yöresel ev maketleri yapmaya başladı. Maketlerinde Karadeniz bölgesine ağırlık veren Okumuş, Trabzon, Rize, Artvin, Düzce ve Akçakoca evlerini maketlere yansıttı.

 

 

Düzce ve Akçakoca yöresine ait 40 tane ev yapan Okumuş, bugüne kadar toplam 150 maket ev yaptı. Hedefinin 500 maket ev olduğunu söyleyen Sabri Okumuş, Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdırmayı hedefliyor. “Tek rakibim Ağaoğlu” diyerek Ağaoğlu projelerine de atıfta bulunan Sabri Okumuş, 15-20 katlı ev yapmayı da planladığını söyledi.

 



İstanbul’da 2, İzmit’e 3, Ankara’da 1, Düzce’de ise 3. sergisini Düzce Belediyesi Sergi Salonu'nda açan Okumuş, Düzce El Sanatları Eğitim Merkezi'nde okulların tatil olması ile birlikte ücretsiz olarak yaz kursu verecek.

 

 


Öte yandan aynı salonda Raşit Opak tarafından sunulan yakma gravür çalışmaları ilgi uyandırıyor. Yakma gravür hocası Raşit Opak bu sanatın geliştirilmesi için kursiyerlere ihtiyaç olduğunu vurgulayarak yakma gravür sanatının önemi üzerine durdu.

 

 


Yakma gravür sanatıyla ilgili eserlerin önümüzdeki günlerde sergileneceği açıklandı.

 

Haber;E.Tayhan