Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin yaptığı basın açıklaması ile mesleki yeterlilik belgesinin önemini anlattı ve bu konuda verilen süreler konusunda üyelerini uyardı.  

“Belediyeler, mesleki yeterlilik belgesi ibraz etmeyen işletmelere ruhsat vermeyecektir”
Şahin, mesleki yeterlilik belgesi konusunda şu bilgilendirmelerde bulundu:

“Mesleki Yeterlilik Belgeleri Kanununda yapılan değişiklik ve yürürlüğe giren yeni uygulama nedeniyle 1 Ocak 2019 tarihine kadar ilgili kuruluş ve kişilerin belgelerini almaları zorunlu tutulmuştur. Bu tarih itibariyle İl Ticaret Müdürlükleri, mesleki yeterlilik belgesi olmayan işletmelere ‘Yetki Belgesi’ vermeyecektir. Noterler, mesleki yeterlilik belgesi ibraz etmeyenlerin alım-satım işlemlerini kabul etmeyecektir. Belediyeler, mesleki yeterlilik belgesi ibraz etmeyen işletmelere ruhsat vermeyecektir.”

“Belgelerini almayı önemli rica ediyoruz”
İşletmelerin başvuru süreleri hakkında da açıklamalarda bulunan Şahin, şu cümleleri dile getirdi:

“Mesleki Yeterlilik belgeleri konusunda,  mevcut işletmeler için 01 Ocak 2019, yeni kurulacak işletmeler için 01 Eylül 2018 ve burası çok önemli, işletmelerinde lise mezunu olmayan personel çalıştıranlar için son başvuru tarihi 13 Ağustos olarak belirlenmiştir. Bu nedenle de ilgili meslek ile iştigal eden üyelerimizin herhangi bir cezaya tabi olmadan odamıza başvurarak mesleki yeterlilik belgelerini almalarını önemli rica ediyoruz.”

“Herkes her işi yapar mantığı bitiyor”
Son olarak toplam 42 alanda belge verebildiklerini belirten Şahin, şöyle konuştu:

“Odamız Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin iştiraki olan MEYBEM firmasının akredite çözüm ortağı durumundadır. Sakarya, Bolu, Düzce ve Zonguldak buraya üyedir. Bu sayede üyelerimiz hem kendileri hem de personelleri için başvurularını odamızda yapabilir belgelere odamız aracılığıyla rahatlıkla ulaşabilirler. Ayrıca yine odamız aracılığıyla çeşitli alanlarda toplam 42 konuda Mesleki Yeterlilik Belgesi verebilmekteyiz. Bu belgeler için de yine odamıza başvuru yapılabilecektir. Ayrıca konuyla ilgili detaylı bilgi ve linklere odamızın web sitesi ve sosyal medya hesaplarından rahatlıkla ulaşılabilmektedir. Yeni Hükümet sistemiyle birlikte herkes her işi yapar mantığı bitiyor.”

Haber: M.AYDIN