İşte Saim Tut’ un yorumu ;

Sayın Cumhurbaşkanın afet bölgelerinde halka çay dağıtmasını ilk önce ve sertçe eleştirenlerden biriyim. Ancak Bolu'nun ırkçı ve şovmen Belediye Başkanı Tanju efendinin devletimizin resmi olarak verdiği T.C. Kimlik nosuyla Bolu Belediyesine su abonesi olan yabancı uyruklulara ayrımcılık ve aşağılama saikiyle su fiyatlarını onlar için 10 katına çıkardığı Bolu Belediye Meclisi toplantısında karara itiraz eden AK Partili ve diğer muhalif üyelerin üzerine provakatif niyeti açık bir hiddetle -güya Genel Başkanları Erdoğan'ı ve Cumhur ittifakı destekçilerini istiskal etmek için- çay fırlatması aslında bu tip kafaların -bırakın Suriyeli ya da diğer göçmenleri- esasen kendi milletinden olup farklı düşünenelere karşı dahi hiç bir iyi niyet ve hoşgörü taşımadıklarının en büyük kanıtıdır. 

Biraz daha pohpohlanıp gaza gelseler demekki doğru illeri başta olmak üzere diğer bölgelerden ekmek derdiyle şehirlerine gelen vatandaşlarımızı da engellemek için çeşitli adımlar atacaklar. Bu durumun nelere yol açabileceğini idrak edemeyen faşit zihniyetli kişi; kimsin  sen ve kim verdi sana memleketin tapusunu? Belediye başkanı olman lokal ve evrensel hukuka aykırı böylesi bir karar alma hakkını sana verir mi? Haddini bil haddini Tanju efendi ve bu ülkenin üniter yapısını tahrip etmeye yönelik tehlikeli eylemlerinden bir an önce vaz geç. Avrupanın Türk, yabancı ve İslam düşmanı  Irkçı Pegida yapılanmasından ne farkın var senin birader? Peh, kendisi gibi seçilmiş Bolu Belediye meclisi üyelerinin üzerine çay fırlatarak işlediği suçu perdeleyerek tatmin olmaya çalışan müptezel; büyük insanlık aleminde senin gibi yöneticilere yer yok artık!..

( Değerli dostlar bu ülkede her şey medeni bir şekilde tartışılabilir. Devletin göç politikalarındaki yanlışlıklar ve noksanlıklar, entegrasyon sorunu şu bu. Ama yabancı düşmanlığı ve nefreti, ırkçılık ve faşizm asla bu topraklarda yükselen değer haline gelemez. Ve bu konu küçük bir ilin belediye başkanının şov siyasetine malzeme olamayacak kadar hassas ve büyüktür. )