Düzce Bakkallar, Bayiler ve Büfeciler Esnaf Odası Olağan Kongresi bugün Düzce’deki bir düğün salonunda gerçekleştirildi.
Esnaf odaları başkanları ile oda üyelerinin yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı kongrede tek liste gidilen seçim sonucunda mevcut Başkan Vildan Şamandar güven tazeledi. Kongre sonrası Öncü Haber’in sorularını yanıtlayan Oda Başkanı Şamandar, hem kongreyi değerlendirdi hem de hükümetten beklentilerini sıraladı.

Hizmete devam
“Biz işimizi seviyoruz.” diyen Şamandar, karşısında muhalefet olmadan güven tazelemesini “Sorumluluklarımızı arttırıyor.” şeklinde yorumladı. Şamandar, şöyle devam etti:

“Üzerimize çok daha yük veriyor. Biz mesleğimizi seviyoruz, üyelerimizi seviyoruz, onlara hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz. Hizmete devam diyorum.”

Sivil toplum örgütleriyiz
Yaptırım gücü olmadan dertlerini kamuoyuna anlatmaya çalışan bir sivil toplum örgütü olduklarını ifade eden Şamandar, şunları kaydetti:

“Bizim maalesef yaptırım gücümüz yok sadece kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz. Bununla ilgili de projelerimizi kongremizde bahsetmeye çalıştık, faaliyetlerimizi anlatmaya çalıştık. Bizler yaptırım gücü olmayan fakat kamuoyuna derdimizi anlatmaya çalışan sivil toplum örgütleriyiz.”

Düğünümüz, bayramımız yok
Düzce Bakkallar, Bayiler ve Büfeciler Odası Başkanı Vildan Şamandar, ayrıca büyük marketler ve alışveriş merkezleri karşısında ayakta durmaya çalışan bakkal esnafının korunması gerektiğini söyledi. Şamandar; “Gecemiz, gündüzümüz, düğünümüz, bayramımız yok. Biz şunu istiyoruz; AVM’lerin kapanış saatlerinin daha normal hala çekilerek rekabet gücümüzün daha normalleşmesini istiyoruz çünkü rekabet edemiyoruz.” dedi.

Haber: H. GÜRSOY