Düzce'de 2018 yılsonu itibari ile Düzce’de “Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı” olarak belirlenip, “Sanatçı Tanıtma Kartı” almaya hak kazanan kişiler belirlendi.
 
Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Düzce’de “Sanatçı Tanıtma Kartı” sahibi olan kişi sayısının 2017'de 13 iken, bu sayının 2018 yılsonu itibariyle 17'ye yükseldiği aktarıldı.
 
Açıklamada, Fatma Dilber (İşleme), Aynur Okur (İğne Oyası), Recep Erbay (Sepet Örücülüğü), Yasemin Arslan Dinçer (Ebru)'in farklı icra dallarıyla 2018 yılında “Sanatçı Tanıtma Kartı” almaya hak kazandığını bildirildi.  
 
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün, Düzce kültür hayatına katkı sağlayan "Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcıları"nı tespit etme çalışmalarının 2019 yılında da devam edeceği kaydedildi.
 
Diğer taraftan somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı; somut olmayan kültürel mirasın belirli unsurlarının icra edilmesi ile yeniden yaratılması için gerekli bilgi ve becerilere haiz olan ve bunların aktarımını sağlayan kişi olarak tanımlanıyor.

Haber: C.ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ