DÜSİAD tarafından organize edilen “DÜSİAD VİZYON TOPLANTILARI” nın konuğu Ekonomi Profesörü Doktor Kerem Alkin oldu. Toplantıda “küresel kriz sonrası Dünya ekonomisinde değişiklikler ve Türkiye’nin konumu ve iş adamlarının tavrı ne olmalı” konuları işlendi. Toplantıda konuşan DÜSİAD yönetim kurulu başkanı Eyüp Çakır 30 arkadaş ile çıktıkları yolda yüzlerce kişiye ulaştıklarını ve hedeflerinin Düzceli işadamlarını Dünya'ya açmak olduklarını ifade etti.

 



Çakır “ Amacımız üyelerimizin yurt dışına açılmasını sağlamak, Düzce konumu ile çevre illere göre yatırıma en uygun ildir. Mutlaka yeni sanayi alanları açılmalı ve mevcut 1. Organize Sanayi Bölgesi alanı genişletilmeli” şeklinde konuştu. Sanayileşmenin tarıma engel olmadığını ifade eden Çakır, Sakarya ve Bursa gibi illerin hem sanayide hem de tarımda zirveye oynayan iller olduğunu söyledi.

Çakır ayrıca “ 2023 hedeflerinde ön plana çıkan bir olacağız. Düzce tüm kurumları ile büyümeye devam edecek. Türkiye, dünyada dışarıdan bakıldığı zaman çok güzle ve büyük görünüyor. Bu istikrarın devam ettiği büyüyen Türkiye'de Düzce olarak yerimizi en iyi şekilde alacağız” ifadelerini kullandı.

Ekonomi Profesörü Dr. Kerem Alkın ise Türkiye'nin iyi bir rüzgar yakaladığını ve bu noktaya geldiğini ifade etti. Alkin “ bize 15 yıl önce bu kadar büyüyeceğimiz, Dünya'da söz sahibi olacağımız söylendiği zaman gülerdik, Avrupalı devletler 2050'li yıllar Türkiye'nin yılları olacak dediği zaman ciddiye almazdık ancak şimdi 2023 hedefi, 2053 hedefi belirliyoruz” açıklamalarında bulundu.

 

 

Haber; M.YILMAZ