Akçakoca Kent Konseyi hem sanayi kuruluşlarını tanımak, yaptığı ekonomik, sosyal ve çevresel etkilerini yerinde görmek hem de ilçeye kurulması amacıyla çalışmalarına başlanan ihtisas OSB konusunda sanayicilerin görüşünü almak amacıyla fabrika gezilerini sürdürüyor. Bu kapsamda heyetin son durağı Akçakoca’nın en eski ve alanında Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Ümran Boru oldu. Akçakoca Fabrika Müdürü Bahir Arslan, yaptığı bilgilendirme toplantısında fabrikanın Akçakoca’da kuruluşundan bugüne gelişini slayt destekli bir sunumla özetledi, sosyal ve ekonomik katkılarını anlattı.

SIK SIK İŞÇİ ÇIKARILMIYOR

Fabrika hakkında kamuoyunda ortaya atılan iddialara da yanıt veren Akçakoca Fabrika Müdürü Bahir Arslan, “Çalışanların yüzde 80'i Akçakocalı. Kamuoyunda söylenildiği şekilde sık sık işçi çıkarılması söz konusu değil. Zira bunu verimlilik açısından sakıncalı buluyoruz. Ayrıca çevreye atık verilmesi gibi bir durum da kesinlikle söz konusu değil." şeklinde konuştu.

GELİŞİMİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAR

Akçakoca'da kurulması planan İhtisas OSB ile ilgili de görüşlerini açıklayan Arslan, "OSB kurulumunda Akçakoca geç kaldı." dedi. Arslan, "Organize Sanayi Bölgesinin Akçakoca’ya kurulması, ilçenin gelişimine büyük katkı verir ve hız kazandırır. Beş bin kişiyi istihdam edecek bir yapıda OSB Akçakoca'nın yanı sıra çevre için de gereklidir. Her konuda Akçakoca ekonomisinin büyümesine ve canlanmasına önemli katkı verecektir. Bunun Akçakoca’da öne çıkan ve geliştirilmesi çalışmaları sürdürülen turizme ve tarıma olumsuz yansıması olmaz. Zira kontrollü ve sıkı denetimi yapılan çevreyi kirletecek atığı olmayan bir sektördür." dedi.

Daha sonra ziyaretçilere fabrika çalışmaları yerinde gösterilirken üretim kapasitesi ve üretilen ürünler konusunda bilgiler verildi.

 

Haber: C. ÜSTÜNER