13 Mayıs Pazar günü yapılacak olan açılış ile kapılarını resmi olarak ziyaretçilerine açacak olan Sarıkaya Mağarası Düzce ve bölge turizmi için yeni bir soluk olacak. Açılış törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ile birlikte Düzce protokolünden bir çok ismin katılması bekleniyor.



Yığılca merkezine 11 km. mesafede olan Sarıkaya Mağarası'nın toplam uzunluğu 1,5 km. Ziyarete açık olan ana galerinin boyu ise 75 metre, uzunluğu 510 metre, genişliği 80 metre, yüksekliği ise 50 metre. İçerisinde küçük bir derenin aktığı mağarada gölet ve 1 adette şelale bulunuyor. Sarkıt, dikit ve sütunların rahatça gözlendiği mağara, milyonlarca yıl önce başlayan oluşumuna hala devam ediyor. Ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatan mağara, henüz ziyaret etmeyenlerde de heyecan yaratıyor.



“Valimizin bireysel gayretleri ile turizme kazandırdık”
Yürütülen çalışmalar ve açılış programı hakkında Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit şu açıklamada bulundu: "Düzce Valiliğimiz ve çok kıymetli Sayın Düzce Valimiz Dr. Zülkif Dağlı'nın yoğun gayretleri neticesinde nihayet Sarıkaya Mağaramızı, Düzce ve Yığılca turizmine kazandırdık. Üzerini önemle çizdiğim gibi bu mağaramızın projelendirilmesinden tamamlanmasına kadar geçen süreçte Düzce Valimiz Sayın Dr. Zülkif Dağlı'nın bireysel gayretleri çok çok fazla. Bu nedenle kendilerine sonsuz teşekkürler ediyorum. Nihayet 13 Mayıs Pazar günü Sarıkaya Mağaramızın açılışını yaparak, kapılarını değerli ziyaretçilerine açacağız. Bilindiği gibi mağaramız Batı Karadeniz'in en büyük mağarası. Şahsen gezip görme imkanı bulmuş biri olarak çok etkilendim. Herkesin de aynı şekilde etkileneceğinden eminim. Açılış törenimizi Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Dr. Faruk Özlü ve Düzce Valimiz Sayın Dr. Zülkif Dağlı yapacaklar. Mağaramız yalnızca Yığılca turizmine soluk getirmekle kalmayacak, Düzce ve Bölge Turizminde yeni bir heyecan olacak."

Haber: C.ÜSTÜNER