Erkene alınması gündemde olan yerel seçimler öncesi Düzce'de tamamı AK Partili olan belediye başkanları söz verdikleri projeleri belli bir aşamaya getirmek için Ankara ve İstanbul yollarını aşındırmaya başladı. Bu kapsamda uzun süredir yapım aşamasına geçilemeyen ilçenin ilk kentsel dönüşüm projesi için soluğu İstanbul'da alan Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, TOKİ yetkilileri ile bir durum değerlendirmesi yaptı.

"Hukuki süreç ekimde tamamlanacak"
Başkan Yemenici, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Kentsel dönüşüm projemiz ile ilgili TOKİ Başkanı Ergün Turan, Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik ve Daire Başkanı Uğur İnan beyler ile ihale sürecine yönelik bilgilendirme toplantısı yaptık. TOKİ başkanımız ilçemize büyük değer katacak projemizle ilgili hukuki süreç tamamlanır tamamlanmaz ihalesinin yapılması talimatını bizzat verdi. Kendilerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Her şey Akçakoca için...” dedi.

İhale ekim ayından sonra
Bütün işlemleri hukuk çerçevesinde ve sürecine uygun sürdürdüklerine dikkat çeken Başkan Yemenici, “Bu ay içerisinde mahkemesi sonuçlanan ve tahliye işlemi süren bir binayı, eylül ayında ikinci binayı yıkacağız. Ekim ve kasım aylarında yıkımların tamamını gerçekleştirecek ve ihale sürecine gireceğiz.” diye konuştu.

Modern atıksu arıtma tesisi yapım aşamasına geldi
İSKİ tarafından ilçeye kazandırılacak olan modern atıksu arıtma tesisi ile ilgili de İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan ile bir görüşme yapan Başkan Yemenici, "İSKİ tarafından ilçemizdeki mevcut arıtma tesisimizin yerine yapacağımız modern atıksu arıtma tesisimizin temel atma ve tamamlanması sürecini değerlendirmek için Genel Müdürümüz Fatih Turan beyi ziyaret ettik. İhale sürecinin tamamlandığını, yüklenici firma ile sözleşme sürecinin tamamlandıktan sonra Akçakoca'mıza ve Düzce'mizin diğer ilçelerine yapılacak olan tesislerin yapımına başlanacağını öğrendik. Hep söylediğimiz gibi nice büyük yatırımları ilçemize kazandırmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Haber: C. ÜSTÜNER