Yaklaşık bir yıl önce Sedaş ekipleri Kaynaşlı Darıyeri Hasanbey köyünde oteran Raif Çavuşoğlu’nun tarlasına yüksek gerilim hattı için direk dikmeye başladılar. İzinsiz olarak başlayan direk dikme işine Çavuşoğlu karşı çıktı. Adapazarı’ndan Sedaş yetkilileri geldiler. Çavuş oğlu’nun ifadesine göre 3. müdür tarlaya geldi. Merak etme 1 ay içinde sana paranızı öderiz dedi.

                  Sedaş yetkililerinin yüksek ücret vereceğiz sözlerine kandığını söyleyen Çavuşoğlu benim istediğim onlara çok geldi dedi.

                  Bölgede istimlak ücreti ödenmeden direk dikilen tek yerinde  Kaynaşlı ile Bakacak arasında olduğunu iddia ediyor Raif Çavuşoğlu

                  Düzce milletvekili Celal Erbay kanalı ile enerji bakanlığına dilekçe gönderdiğini de söyleyen Çavuşoğlu,milletvekilininde işe çözüm getiremediğini söylüyor

                  Sedaş yetkililerinin sözlerini yerine getirmediğini söyleyen Raif Çavuşoğlu ,elinde kurbağacık ve İngiliz anahtarı ile diğere tırmandı.Direkte söküm işine başlayan Çavuşoğlu,çapraz haldeki demirlerden birini çıkardı ve yere attı,sonrada bir diğer demire geçti.Kendisi gibi yüksek gerilim hattı mağdurlarının da yardım ettiği Çavuşoğlu ,sökme işlemine devam edeceğini, ardından da şiddetli bir rüzgarda direğin devrilmesini bekleyeceğini söylüyor.

Darıyeri Hasanbey köyünde tarlasına Sedaş ekiplerini sokmayan Ziya Bağdaş ise Sedaş’tan 15 yıldır alacağı olduğunu yıllar önce geçen hattında, direğinde parasının kendisine ödenmediğini, bunun içinde Sedaş’cıları tarlasına bile sokmadığını söylüyor.