Yeni tip koronavirüs salgınının etkisini iyiden iyide arttırdığı Düzce’de hastaneler yüz yüz kapasiteyle hizmet verirken testi pozitif çıkan hastaların birçoğu da evlerinde istirahat ederek virüsle mücadele ediyor. İnsanların dinlenmeye ihtiyacı olduğu bugünlerde bile abart egzoz terörü bitmek bilmiyor.

Düzce Merkez’e bağlı Terzialiler Mahallesi’nde yaşayanların da başı gürültü yayan abart egzoz sahibi motosikletlerle sokaklarda gezen gençlerle dertte. Yaydığı patlamaya benzer ses nedeniyle sadece gürültü kirliliğine neden olmakla kalmayan şehir eşkıyaları, zaten hava kirliliği sorunuyla boğuşan Düzce’nin havasını da kirletiyor.

Mahallelileri artık canından bezdiren gençlerin vurdumduymazlığına sitem eden mahalle muhtarı Ali Şengül, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Şengül, “Sevgili gençler, Sevgili delikanlılar… Hani o egzozu patlak motorlarla, Hani o yarış motoru gibi ses çıkaran motorlarla mahalle aralarından geziyorsunuz ya... Dikkat edin kul hakkına girmeyin” sözleriyle gençleri uyardı.

Koronavirüsle mücadele edenlere de değinen Şengül, “Hele hele şu günlerde evlerinde bir yudum uykuya muhtaç hastalarımız var unutmayın. Sizlerin zevkleri başkalarının rahatsızlığı olmasın.” İfadelerini kullandı.

HABER: Mehmet GÜNESEN