Tüm Türkiye’de olduğu gibi Düzce’de de 31 Aralık 2020 Perşembe saat 21.00'de başlayıp, 4 Ocak 2021 Pazartesi saat 05.00'de sona erecek olan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda cuma namazı ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar için İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararıyla namaz saati için istisna getirilmişti.

Kararın ardından Düzce’nin her köşesindeki vatandaşlar belirlenen kurallar çerçevesinde cuma namazını kılmak için evlerine en yakın camilere akın etti. 2021 yılının ilk gününde cuma namazını kılan Müslümanlar, 2021 yılının ümmet coğrafyası için hayırlara vesile olması için dua etti.

ŞEHİR MERKEZİNDEKİ CAMİLER SAKİNDİ

Şehir merkezinde bulunan ve Düzce’nin en eski ibadet yerlerinden olan Büyük Cami, tarihinin en sakin Cuma günlerinden birine tanıklık etti. Camii etrafındaki yerleşim yerlerinin az olması nedeniyle normalde sokakların bile dolup taştığı cami eski günlerine nazaran boş kaldı.

“NEFSİMİZİ HESABA ÇEKİP KENDİMİZLE YÜZLEŞELİM”

Öte yandan 2021 yılının ilk cumasında "Geçmişin muhasebesi ve geleceğin imarı" konu hutbe tüm camilerde okutuldu. Hutbede Müslümanlara geçen yıllarımızın muhasebesini yapmak tavsiye edilirken, “Nefsimizi hesaba çekip kendimizle yüzleşelim. Hata ve günahlardan vazgeçip tövbe edelim. Samimiyetle Rabbimize yönelelim. Amel defterlerimizin ibadet ve iyilikle dolacağı bir ömür geçirme kararlılığında olalım. Salgınla imtihanda olduğumuz bu zor günlerde umudumuzu, inancımızı, gayretimizi, birbirimize olan güvenimizi ve desteğimizi daima canlı tutalım” denildi.

HABER: Mehmet GÜNESEN / FOTOĞRAF: Lütfullah ŞENEL