15 Temmuz’da geçekleşen darbe girişiminin ardından ilk Cumanda insanlar camilere akın etti. Türkiye genelindeki bütün camilerde Cuma namazından önce darbe girişimi esnasında şehit düşen asker, polis ve vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim okunarak, dua edildi. Kur'an tilavetinin ardından vatanın ve milletin birliği için dua edildi .Cuma namazı kabininde şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.  

Cuma namazının ardından Düzce Cedidiye Camiinde 15 Temmuz’da Fettullahçı terör örgütüne mensup askerlerin darbe girişiminde şehit olan vatandaşlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, STK Başkanları, AK Parti Yönetim Kurulu üyeleri, Gençlik Kolları ve vatandaşlar katıldı.

Düzce Valisi Ali Fidan, devlete, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkan millete ve Düzcelilere teşekkür eden bir konuşma gerçekleştirdi.Ardından camii önünde toplanan vatandaşlara ilk olarak Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı İsa Şengüloğlu, bir konuşma yaptı.

Şengüloğlu,“ Bizleri darbelerle susturulan ezanlardan, azanlarla durdurulan darbelere kavuşturan Allah’a hamd ve sena ederiz. Milli iradeye, ülkemizin birliğine, bütünlüğüne ve huzuruna karşı 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen menfur darbe, terör ve ihanet girişimini şiddetle lanetliyoruz” dedi.

Milletin canı pahasına da olsa milli iradesini ortaya koyarak darbeyi ve darbeci zihniyeti, iç ve dış destekçilerini bertaraf ettiğinin altını çizen Şengüloğlu, darbeye karşı meydanları dolduran halka teşekkür etti.  Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı İsa Şengüloğlu, “ Halk ile bütünleşerek bu hain emelleri boşa çıkaran milli iradenin meşru temsilcisi Cumhurbaşkanına, Hükümetimize ve bu iradeye sahip çıkan güvenlik birimlerine, tüm siyasi parti temsilcilerine ve sivil toplum kuruluşlarına, ayrıca darbeye karşı duruşta üstün gayretler gösteren medya mensuplarına teşekkür ederiz.Bu süreçte milletimizin onurunu, izzetini ve devletimizi korumak için sokaklara inerek şehitlik mertebesine kavuşan değerli vatan evlatlarına Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Allah bu millete bir daha böyle günler göstermesin” ifadelerinde bulundu.

Basın açıklamasının ardından Düzce Müftüsü Selami Emen, gıyabi cenaze namazını kıldırdı.

HABER;S.KAŞKIR