Her yıl 21 Mayıs tarihinde kutlanan Dünya Süt Günü’nü içerisine alan “Süt Haftası” nedeniyle Düzce'de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Temel amacı; süt ve süt mamullerinin her yaştaki insan beslenmesindeki önemini topluma anlatmak ve bu ürünlerin tüketimini arttırarak daha sağlıklı bir toplum oluşturması hedeflenen Süt Haftası’nda bu yıl da ilkokul öğrencileri için “Okul Sütü Programı” hayata geçirildi.

Yaklaşık 23 bin öğrenciye süt dağıtımı başladı
Bu doğrultuda Düzce il genelindeki 159 anaokulu ve ilkokuldaki yaklaşık 23 bin öğrenciye süt dağıtımı başladı. 9 Haziran 2017 tarihinde sona erecek eğitim ve öğretim yılı sonuna kadar yaklaşık 1 milyon 200 bin kutu sade yağlı dayanıklı 200 ml okul sütü öğrencilere ulaşacak.

Dolu dolu kutlandı
Diğer yandan hafta dolu dolu etkinliklerle geçti. İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde; yine ilkokul öğrencilerine yönelik “süt ve süt mamullerinin beslenmedeki önemi” konularında hafta boyunca bilgilendirmeler yapıldı. Düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmaları, yapılan sunum ve izlettirilen filmler ile geleceğin büyükleri öğrencilerin bilgi yelpazesi genişletildi.

Ayrıca Düzce merkez ve 7 ilçede; asılan afişlerle farkındalık amaçlanırken, düzenlenen buzağı yarışmaları da kutlamalara ayrı bir renk kattı.

850 öğrenciye bilgilendirme yapıldı
“Süt Haftası” etkinliklerini değerlendiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu, “Bu yıl da; ilimiz merkez 23 Nisan İlkokulu’nda ve ilçelerdeki çeşitli okullarda yaklaşık 850 öğrenci ile 90 öğretmen ve veliye bilgilendirme yapıldı, öğrencilere okul sütü dağıtıldı. Gölyaka ilçesindeki Süt Günü etkinliklerinde ise 250 kişinin katılımıyla çeşitli dallarda müsabakalar yapılarak şenlik havasında kutlandı ve yarışmalarda dereceye giren yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi.” ifadelerini kullandı.