2 yıl önce beyinde damar yumağı hastalığına yakalanan 17 yaşındaki Gamze Ses’in ailesi, ameliyat masraflarını karşılayamadıklarını belirterek, kızları için yardım talebinde bulunmuştu. ‘Çaresiz anne-babanın yardım çığlığı’ başlığı ile gündeme getirdiğimiz haberin ardından hem yardımsever vatandaşlar hem de Düzce Valiliği harekete geçti.

El ve ayaklarındaki his kaybı nedeniyle evden dışarıya çıkamayan Gamze'nin ailesi tarafından
yapılan çağrıya duyarsız kalmayan Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, ilgili kurumlara talimat verdi.  
Düzce Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:  
"Çaresiz Anne Babanın Yardım Çığlığı" başlıklı haber valiliğimizce incelenerek, İlimiz Valisi Sayın Dr. Zülkif Dağlı tarafından ilgili kurumlar talimatlandırılmıştır. Söz konusu aile Akçakoca İlçemizde ikamet etmektedir. Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, 24 Aralık Pazartesi günü (dün) aile ile yüz yüze görüşerek, gerek kaymakamlığımız gerekse diğer kurumlarımızca gereği yapılacaktır.”

Kızılay da destek verecek

Öte yandan Akçakoca’da yaşayan aileye yardımcı olmak isteyen çok sayıda hayırsever de haber merkezimizi arayarak telefon numaralarını alıp aileyle irtibata geçti. Ayrıca bir güzel haber de Kızılay’dan geldi. Kızlarının tekrar sağlığına kavuşması için destek bekleyen Ses çiftine Düzce’de toplanacak bağışlara katkı sağlayacak olan Kızılay Genel Merkezi, ameliyat masrafında eksik kalan kısmı tamamlama sözü verdi. Bu doğrultuda Düzce Kızılay Şubesi koordinesinde Ses ailesine yardım eli uzatılacak.

HABER: C. ÜSTÜNER
 

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ