Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, dün akşam katıldığı İstanbul’daki İSKİ toplantısı ile ilgili açıklamada bulundu. Gezi öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Keleş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul’un 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak ve bir anlamıyla İstanbul’un “ can suyu “ da denilen Büyük Melen Çayı üzerine 3 ilçe için yapılması planlanan sıvı atık arıtma tesislerinin proje aşamasına geldiğini belirtti.


PROJE ÇALIŞMASI BAŞLAYACAK


Keleş, “İSKİ genel müdürü ve yardımcılarıyla İstanbul’da bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantının ana konusu Düzce’de yapılacak olan çevre ile ilgili yatırımlardı. Bunların başında da katı atık ve sıvı atık deponi sahaları geliyordu. Sıvı atık tesislerinden biri yapılmış diğerleri bekliyordu. Yine aynı şekilde Kaynaşlı Yığılca ve Cumayeri’nde yapılması gereken bu arıtma tesisleri için proje çalışmasına başlanması kararı alındı. İnşallah yakın bir zamanda yapılacak. Katı atık tesisinin yapımı ile alakalı İSKİ müdürlüğünden yardım talep ettik. Önümüzdeki hafta ekibi ile Düzce’ye gelecek. Alınması gereken kararları yerinde alacağız.” dedi.


ŞİKAYETLER ÜZERİNE ALDIK


Melen suyunun çevresinin temiz tutulmasıyla ilgili de kararlar aldıklarını sözlerine ekledi. Keleş, çok merak edilen İstanbul Caddesi’ndeki Park yasağının kaldırılması kararının gerekçesini de açıkladı. Keleş, kaynak arayışından olmadığını vatandaşın şikayetleri üzerine böyle bir karar aldıklarını belirtti.


Keleş, “Burada vatandaşlarımız çok ciddi sıkıntıya düşüyorlar. 5 dakika 10 dakikadan fazla durdun diye. Bunun önüne geçmemiz gerekiyordu. Yetkililerimiz ve valililerimizle konuşarak bu yasağı kaldırdı. Caddenin trafiğe kapatılmasıyla bu konunun hiçbir alakası yok. Düzce’de zaten park problemi var. Vatandaşın iş ve işlemlerinin çok yoğun olduğu ortamda park yasaklarının olması zorlayan sebep olarak görülüyordu. Sadece bunu ortadan kaldırmış olduk.” dedi.

 

 

Haber;S.Kaşkır