Düzce’nin Kaynaşlı ilçesine bağlı Bıçkı Yanı köyü sınırları içinde bulunan Topuk Yaylası geleneksel 10. yayla şenliğine güvenlik tedbirleri damgasını vurdu.

Her yıl Geleneksel olarak yapılan ve bu yıl 10. düzenlenen Topuk Yaylası şenliğine Kaynaşlı Kaymakamı Mustafa Yavuz, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Üsteğmen Murat Acar katıldı.

Sabahın erken saatlerinde yaylaya doru yola çıkan vatandaşları yayla göleti girişinde önce Yaylaya giriş için ücret talep eden görevli ardından Jandarma Görevlisi ve Jandarma Trafik timi ile asayiş timi karşıladı. Yaklaşık 60 kadar jandarma’nın konuşlandırıldığı Yaylada Jandarma Robocop Trafik timleri ve Jandarma asayiş timleri yaylaya girişlerde sıkı güvenlik tedbirleri uyguladılar. Topuk Yaylası Göledine olan iki girişte de aynı manzara Yayla şenliğine gelenleri ürküttü.

Jandarmanın sıkı güvenlik tedbirleri altında başlayan yayla şenliğinde Karadenizli sanatçı Meryem Akyüz sevenlerini coşturdu.

Kemençe eşliğinde Horon tepen vatandaşlar daha sonra mangallarını yakarak piknik yaptılar.

Olta Balıkçıları için mükemmel bir alan ve eşsiz manzarası ile ziyaretçileri büyüleyen Topuk Yayla göletinde erkeklerin yanı sıra bayanlarda olta ile balık tutmaya çalıştılar. Öğleden sonra hafiften esen rüzgarla birlikte Kemençeler çalmaya başlayınca vatandaşlar el ele tutuşarak horon tepmeye başladılar. Önceki yıllara nazaran katılımın az olmasına rağmen yayla şenliğine katılan vatandaşlar doğanın ve eğlencenin zevkini çıkardılar.

Topuk Yaylası göleti şenliğini düzenleyen Bıçkı Yanı Köyü Muhtarı Osman Gümüş, Yayla şenliğine bu yıl katılımın az olmasını kendilerinden kaynaklanan bir organizasyon bozukluğu olduğunu belirterek, güvenlik önlemlerinin fazla olmasına bir anlam veremediğini söyledi.