D-655 karayolu Çiçekpınar mevkiinde 2 hafta önce meydana gelen heyelan sonrası yol onarım çalışmaları devam ederken, bir toprak kayması haberi de Alaplı’dan geldi.

Bu sabah saatlerinde Alaplı Akçakoca yolu tüneller mevkiinde yağmurla birlikle ağırlaşan toprak yola kaydı. Şans eseri yoldan araç geçmemesi olası bir faciayı önlerken, trafik ekipleri, toprak kayması yaşanan yolu ulaşıma kapattı.

Trafiğe kapanan yol nedeniyle ulaşım kontrollü şekilde diğer şeritten verilirken, trafiğin felç olduğu bilgisine ulaşıldı.

Öte yandan Batı Karadeniz Bölgesi’nde son günlerde art arda yaşanan heyelanlar yollardaki güvenlik önlemlerini sorgulamaya açtı. Aşırı yağış alan bir bölgede kuvvetli yağmurlar sonrası karayollarında ya göçük ya da toprak kayması meydana gelmesi gözleri sorumlu kurum olan Karayolları Genel Müdürlüğü’ne çevirdi.

İki olayda da can kaybı ya da yaralanma yaşanmaması tek teselli olurken, gerekli kuvvetlendirme çalışmaları yapılmadığı takdirde benzer vakaların yaşanmasına kesin gözüyle bakılıyor.