Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici başkanlığında gerçekleşen tüm üyelerin hazır bulunduğu meclis toplantısında bir önceki oturumda görüşülemeyen konular da ele alındı.

İlk olarak ele alınan ve görüşmeye açılan konu ABİTAŞ (Akçakoca Belediyesi İnşaat Ticaret Anonim Şirketi) oldu.

Şirketin kuruluş sermayesinin 60 bin TL olduğu bunun 250 bin TL'ye çıkarılması ve 500 bin TL kredi çekebilmesine olur verilmesi talep edildi.

Muhalefet üyelerinin neden gerektiği ve nerelerde kullanılacağı konusunda açıklama istemesi sonrasında Başkan Yemenici yaptığı bilgilendirmede bulundu. Başkan Yemenici, talebin şirketin belediyeye kazanç sağlayacak bir çok alanda hizmet üretebilmesinin önünü açmak için olduğunu belirtti. Yemenici, “Şu anda Abant Kahvecisi gibi çok önemli bir marka ile çalışıyoruz. Kısa bir süre olmasına karşın önemli bir kazanım elde ettik. Sermaye arttırımı işle devlet işlerinin yapımı konusunda en önemlisi belediyemizin işleri için açılan ihalelere girebilmesi ve kendi işimizi yapabilmek adına önemli. Yasal vecibelerin yerine getirilmesi açısından gerekli bu işlemin yapılması zaruri. Denetime açık olup her üyemiz istediği anda incelemede bulunacağı şeffaflıkta olacaktır.” dedi.

Oylama sonunda madde oy birliği ile kabul edildi.

Haber: C. ÜSTÜNER