1999 yılında yaşanan iki ayrı depremin ardından yıkılan ve kullanılmayacak durumda olan okulların yerine yapılan prefabrike okullar, aradan 14 yıl geçmesine rağmen bir eğitim öğretim yılına daha hazırlanıyor. Yazın sıcakta, kışın soğukta öğrenci ve eğitimcilere büyük sıkıntı yaşatan okulların 8 tanesinin ihalesi yapıldı. Ama ne yazıkki 5 Mayıs'ta ihalesi yapılan 8 okulda bütün bir yaz bir çivi dahi çakılmadı. İhalesi yapılan okulların yanı sıra diğer çelik kontrüksiyon okullarda da belirsizlik hakim... O okullardan biri de Azmimilli İlkokulu... 1923 yılından yapılan Azmimilli İlkokulu ve arsası depremden önce sit alanı olarak ilan edildi. Tarihi okul binası 1999 depremlerinde yıkılınca
o dönemin şartlarında acil ihtiyaç olarak okul arsasında çelik kontrüksiyon bina yapıldı. Prefabrik okullar için ihalelerin yapıldığı şu günlerde Azmimilli Okulu'nun akıbeti de merak ediliyor. Sit alanında olan okul için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından incelemede bulunulması için mühendis talep edildi.

Sit alanı engeli ile karşı karşıya olan okulda incelemede bulunan mühendisler hazırladıkları raporu bir üst kurula sundu. Kuruldan gelecek değerlendirme raporu beklenirken, 24 derslikli 820 öğrencinin öğrenim gördüğü okulda 2 hafta sonra eğitime başlanacak. Bütün bir yaz rapordan çıkacak sonuç beklenmesi nedeniyle hiçbir hazırlığının bulunmadığı okul eksikliklerle yeni eğitim öğretim yılına merhaba diyecek. Azmimilli İlkokulu'nda kuruldan inşaatın yolunu açacak yönde karar çıkması halinde çalışmaların eğitim sezonuna sarkacak olması da hem velilere hem de öğrencileri endişendiriyor.

 

Haber; S. KAŞKIR