Ülke genelinde ve Düzce’de emniyet ve jandarma ekiplerinin motorlar üzerinde denetimleri devam ederken akıllara kullandıkları motosikletlerle karıştıkları kazalarda kask takmamaları nedeniyle ağır yaralanan hatta hayatını kaybeden sürücüleri getiriyor.

Bu konuda ailesinden de kayıp yaşayan eski şampiyon motor sporcu AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu motor bayisi açılışı sırasında açıklamalarda bulundu. Sofuoğlu özellikle gençlere uyarılarda bulunmayı unutmadı.

“Tedbir elden, takdir Allah’tan”
Sofuoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu:

“Sen binanın çatısına çıkarak kendini atmanla, motosiklete kasksız binmek arasında bir fark yoktur. Kasksız bindin mi sen ölümle burun burunasın. Kaskı takdığın zaman sen tedbir almış oluyorsun ve tedbiri Allah’a bırakıyorsun. Dini açıdan da aslında motosiklete kasksız binmek doğru değil. Tedbir almadığın, kaskı takmadığın zaman ufacık bir kazada kafanı çarparak hayatını kaybedebilirsin. Ben bir babayım ve özellikle gençlere tavsiyem çok dikkat etmeniz gerekiyor. İnanın bende geçliğimde anlayamıyordum ama kasksız motora bindiğinizde kaza yaparsanız hayatınızı kaybedebilirsiniz. Arkada bırakacağınız ailenize ne kadar azap, ızdırab bırakacağınızı bir bilseniz o kaskı mutlaka takarsınız. O yüzden kaskınızı takın, ailenizi üzmeyin, trafikte mümkün mertebe dikkatli kullanın. Çok güzel bir araç ve bazen psikolojik sorunları olanlara tavsiye ediyorum, motosiklet kullan diyorum. Dikkatli ve temkinli kullanmak lazım, bunu faydalı kullanmak gerekiyor. Yakıtı araca göre az, park derdi yok ama dikkatli olmak gerekiyor. Nasıl otomobile binince kemerini takacaksan motora binince de kaskını takacaksın. Kask takmadan motosiklet kullanan insan rüzgarla zaten çile çekiyor. Tedbir elden, takdir Allah’tan.”

Haber: M.AYDIN