Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülke genelinde etkinliklerle kutlandı.


Havanın güzel olması ve resmi tatil dolayısıyla bugün Düzce sokakları da oldukça kalabalıktı. Çocuğunu, torununu kapan hem tatili hem de güzel havanın tadını çıkarmak için merkeze indi. Peki, Düzce sokaklarında bayram havası var mıydı?


Eskiden Düzce sokaklarında okulların bando eşliğinde yürüyüş yapılır, gösterileri izlemek için sabah erkenden stadyumuma gidildi. Bu yıl ikinci kez stadyum dışında yapılan kutlamalar Düzce’de Atatürk anıtında düzenlenen törenle başladı ve kapalı spor salonunda devam etti. Anıtpark’ta da gün boyu çeşitli etkinlikler düzenlendi.


Bizde halkımızdan eski 23 Nisan bayramlarıyla günümüz bayramlarını karşılaştırmalarını istedik. Düzce halkının bir kısmı bugünün tatil olmasından dolayı mutluydu. Özellikle çocuklar, parklarda doyasıya eğlendi. Kendilerine bayramı hediye hediyen Atatürk’e de bol bol teşekkür etti.



Kimisi bugünün önemini bilemeyecek kadar küçük olsa da, geçmişi kıyaslayan büyüklerine göre bayramların eski tadı yoktu.



Şimdiki çocukların daha şanslı olduğunu söyleseler de resmi bir bayram havasının hâkim olmadığı görüşünü savunan vatandaşlar, önceden stadyumlarda yapılan kutlamaların şimdi spor salonunda sönük kutlamalar şeklinde geçtiği görüşünde…


Spor salonuna tıkılmasının doğru bulmadıklarını söyleyen vatandaşlar, 23 Nisan’ın bayram gibi değil de hafta sonu tatili gibi geçtiğini belirtti.


Bayramını öneminin çok fazla hissedilmediği Düzceli vatandaşların ortak görüşü olurken, bazı gençlerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının önemini ve neden kutlandığını bilmemesi de ayrı bir üzücü hadise oldu…

 

 

 

 

Haber;S.Kaşkır