Aç köpekler çöp tenekelerini deviriyor, sürüler halinde gezerek halkı tedirgin ediyor. Sokaklarda başıboş gezen köpekler okulların açılmasından sonra iyice sorun haline gelmeye başladı. Özellikle evlerine yakın okullara giden öğrencilerin gidip gelirken zaman zaman köpeklerle karşılaştıklarını belirten bazı veliler köpek saldırısı yaşanmasından korkuyor. 
Kalıcı konutlarda da oldukça fazla olan sokak köpekleri çöp tenekelerini deviriyor, çevre kirliliğine sebep oluyor. Özellikle geceleri sürüler halinde gezen başıboş köpekler nedeniyle kalıcı konut sakinleri tedirgin olduklarını ifade ederek çare bulunmasını istiyor. Bazı vatandaşlar, bir kamyon köpeğin kalıcı konutlara getirilerek salıbırakıldığını dahi iddia ediyor.
Akşam saatlerinde otobüsten inip evlerine yürürken sık sık köpeklerle karşılaştıklarını ifade eden bazı vatandaşlar, “Köpekler gördüğümüzde saldıracak diye çok korkuyoruz. Hepsi de büyük köpekler ve grup halinde geziyorlar. Akşamları iki adım uzağımdaki komşuma gitmeye korkar oldum. Çocuğumu da gündüz saatlerinde bile tek başına dışarı çıkartmak istemiyorum. Çıkarsa bile gözüm hep dışarıda oluyor. Şimdiye kadar saldırı olmadı ama bu olmayacak anlamına gelmez. Rahat ve huzurlu yaşamamız için bu sokak köpeklerine bir çözüm bulunmalı. Aldığımız bilgilere göre barınak da yetersizmiş. Onlar da haklı onca köpeği nasıl barındırsınlar ama biz de korkuyoruz. Nasıl çözülecek bilmiyoruz” dedi.

Yakalanan sokak köpeklerinin barınakta bakımı ve kulaklarına küpe takıldıktan sonra tekrar sokağa bırakıldığı bilinirken Düzce'deki hayvan barınağının kapasitesinin onca köpeğe yetersiz kaldığını belirten bir başka vatandaş, “Şimdi biz çözüm bulunsun deyince birileri yanlış anlamasın. Biz öldürülsün istemiyoruz. Hayvan barınaklarının kapasiteleri arttırılsın. Belediye ekiplerince sokaklarda gezen tüm hayvanlardan toplansın buralarda barınsın. Önümüz kış bu kadar hayvan nereden yemek bulacak. Nerede barınacak. Bir çoğu ölecek. Hayvan barınaklarını büyütürlerse yemek konusunda vatandaştan büyük destek alacağına inanıyorum belediyenin. Çöp tenekelerinin yanına artık yemek kovaları konulur. Yemekler oraya atılır. Belediye çöpleri toplarken hayvanların yemeklerini de toplamış olurlar. Sorunda çözülür.” diye konuştu.

Haber; G. KARDÜZ