Düzce'de öğleden sonra başlayan şiddetli yağışa önce vatandaşlar ardından sürücüler hazırlıksız yakalandı. Aniden bastıran şiddetli yağışla birlikte kısa sürede bir çok cadde ve sokak sular altında kaldı. Kuvvetli Rüzgar ile birlikte zaman zaman dolu yağışının da görüldüğü Düzce sokakları alt yapıdaki yetersizlik nedeniyle 5 dakika içinde işte bu hale geldi.


Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün yaptığı yağış uyarısının ardından İstanbul , Kocaeli ve Sakarya başta olmak üzere ilimizde dahil,Marmara bölgesi ile Batı Karadeniz'in tamamı yağıştan nasibini aldı. Ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve çatı uçması gibi tehlikelere karşı uyarıların da yapıldığı yağış Düzce'de ucuz atlatılırken, bazı araçların sularla kaplı yollarda mahsur kaldıkları da gözlemlendi.

Özellikle Mimar Sinan Caddesi, Hükümet Sokak ve Küçüksu Köprüsü girişi yağışların en etkiliği olduğu bölgeler olurken, su tahliye kanallarının da yetersiz kalması nedeniyle sokakların bir çoğunun görüntü olarak Asar Deresinden farkı yoktu.

Yaklaşık 10 dakika süren şiddetli yağışa hazırlıksız yakalanan Düzceliler, yağmuru sokaklarda saçak altlarında izlerken, oluşan su taşkınlarına da yetkililerin anında müdehale edememesi vatandaşların tepkisine neden oldu.