Türk insanının en temel hızlı  yemeği sayılan simit, Salı gününden bu yana  Düzce’de satılamıyor. Sebep ise Düzce Belediyesi’nin seyyar simitçi, poğaçacı, gözlemeci gibi satıcıların sokakta satış yapmasını yasaklaması...

 

Zabıta ekipleri gectiğimiz Cuma günü fırınlar ve seyyar satıcılara yaptıkları tebligatla Salı gününden itibaren sokakta simit satışı yapılmasının yasaklandığını duyurdular. Salı günü ise buldukları tüm simitçilere sokakta satış yapmaya devam ettikleri zaman 600 YTL ceza ile muhatap olacaklarını ifade edince, simit fırınları seyyar satıcıların kullandığı kapalı arabaları fırınların önüne çektiler.

 

Simit satanlar arasında anında birtakım suçlayıcı iddialar ortaya çıktı. Bazıları fırınlardan bir spor kulübü için zoraki yardım istendiğini, vermeyince kaldırıldığı dedikodularını ortaya attı, bazıları da bu işten lüks simit işletmelerinin karlı çıktığını öne sürdü. Fırıncılara zabıta tarafından söylenen tek şey ise önümüzdeki hafta belediyede konu ile ilgili olarak bir toplantı yapılacağı oldu. Bu arada değişik fırınların önündeki simit tezgahları pek rastlanmayan görüntüler oluşturdu.

 

Belediye tarafında ise, sokakta gıda maddeleri satışı ile ilgili halktan şikayet geldiği, bu nedenle bu şekilde satış yapan kişi veya işletmelerin yönetmeliğin öngördüğü koşulları sağlaması için bir çalışma başlatıldığı ifade ediliyor.

 

Bu işten genelde karlı çıkan yerleşik işyerlerinde simit satanlar olurken, parklarda, otobüs duraklarında ve yol kenarlarında alışılagelmiş yerlerde simit arayan Düzceliler ne kadar olduğu bilinmeyen bir süre sokakta simitçi bulamayacaklar.