“Düzce ve çevresinde en aktif çalışan belediye başkanı”
Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, bir dizi ziyaret ve çalışmalarda bulunmak üzere Ankara'ya gitti. Ziyaretlerine ilişkin yazılı bir bilgilendirme yapan Başkan Yiğit, basın açıklamasında, “Gerçekleştirdiği çalışma ve projelerle Düzce ve çevresinde en aktif çalışan belediye başkanlarının başında geldiği” notunu düşürdü.

Bakan Özlü ile bir araya geldi
Bir kez daha Ankara yolunu tutup Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'yle bir araya gelen Başkan Yiğit, hangi konuların görüşüldüğü ve hayata geçirmeyi vaat ettiği yatırımların son durumunu ise paylaşmadı.

Yığılca yolu hala tamamlanmadı
Yaşanan ölümlü ve yaralanmalı kazalar nedeniyle Yığılcalılar’ın tamamlanmasını dört gözle beklediği Düzce-Yığılca yolunun 7 yıldır bitirilmemesi bölgede sıkıntı doğururken, Başkan Yiğit bu yolla ilgili bilgi vermedi. Bir durup bir başlayan ve sık sık proje revizyonuna giren yolun ne zaman bitirileceği hala bilinmiyor.

“Melendere Turizm Havzası”nın akıbeti bilinmiyor
Diğer taraftan Düzce’nin en çok proje müjdesi veren başkanı olan Yiğit’in “Melendere Turizm Havzası” projesinin son durumu da bilinmiyor. Geçtiğimiz yıl 36 milyona mal olacak kendisine ait projenin ödenek sorununun kalmadığını ve yapımını tamamen DSİ’nin üstlendiğini açıklayan Yiğit, aradan geçen yaklaşık 1.5 yıllık süreçte başlayan bir çalışma olup olmadığı konusunda bilgilendirme yapmadı.

“Proje ve çalışmalarımız konusunda kendisiyle istişarede bulunduk”
Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit’in Ankara ziyaretine ilişkin yaptığı değerlendirme ise şöyle: "24 Haziran seçimlerini henüz bitirmişken, biz sıcağı sıcağına Ankara'ya bir dizi görüşmeler yapmak için bugünkü ziyaret programımızı yaptık. Gerek belediyemizin proje ve çalışmaları hakkında görüşmeler, gerekse seçim sürecinde ilçemizde yürüttüğümüz çalışmalar konusunda görüşmelerimiz oldu. Bu bağlamda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Dr. Faruk Özlü Bey'i de ziyaret ettik. Sayın Bakanımız her zaman olduğu gibi mütevazi ve misafirperver bir şekilde bizleri ağırladı. Proje ve çalışmalarımız konusunda kendisiyle istişarede bulunduk. Bunun yanında seçim sürecini de değerlendirme fırsatımız oldu. Yürüttüğümüz çalışmaları anlattık. İlçe olarak il bazında gerçekleştirdiğimiz bu başarıda kendisinin de payı olduğunu ve kendilerinin de bundan gurur duymaları gerektiğini Sayın Bakanımıza ilettim. Sayın Bakanımız Dr. Faruk Özlü'ye göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum. İlçemiz adına da gerçekleştirdiğimiz görüşmelerin hayırlı olmasını diliyorum."   


Haber: C.ÜSTÜNER