Düzce merkeze bağlı Arapçiftliği mahallesinde yaklaşık 5 ay önce komşusunun çelik kasasına emanet ettiği yaklaşık 80 bin TL birikimini bulmak isteyen Hacer Kuşçuoğlu pankartlı yönteme başvurdu.

Parasını çalan kişi veya kişileri arayan Kuşçuoğlu evinin tam karşısına, “Bu mahallede yapılan hırsızlığı yapanı ya da yapanları ihbar edene 10 bin TL, yakalatana 20 bin TL ödül verilecektir. İhbar edenin adı gizli tutulacaktır” yazılı bir pankart astı.

“O paralarla düğün yapacaktım, komşum da traktör alacaktı”
Bu paranın 25 yılın birikimi olduğunu söyleyen mağdur Hacer Kuşçuoğlu yaşadıkları olayı anlatırken şu iddialarda bulundu:
“Biz 4-5 yıl önce komşumuzun kasası vardı. Arkadaşlar ve mahalleliler koyunca biz de çok güvendik. Evimizden biriydi. Girip çıkıyorduk birbirimize. Kardeşim ve 2 komşumun da maddiyatı vardı onlar da koydular. Sonra ben de koydum, işe gidiyordum evde kalmasın diye koyduk duruyordu. Biz kasayı ne açıyorduk, ne kapatıyorduk. Kendisi bir şey koyacağım zaman benim poşetim ayrıydı, çıkarıyordu, koyuyorduk, kendisi kilitliyordu. Asla ne evinin ne de kasanın anahtarını biliyordum zaten. Kaybolduğu tarihten 3 ay sonra paralarımızı ve altınlarımızı alacaktık. Çünkü çocuğumun düğünü vardı. Gelin altınlarıydı onlar. Diğer komşum da bir gün sonra traktör alacaktı. Neden şimdi? Bunlar tabi ki şüphe uyandırıyor. Bir de hırsızlık olayı gibi de değil. Evi gibi kapıyı açıyor, anahtarı yerinden alıyor, kendi parası ve arkadaşının 2 bileziği kalıyor, eltisinin doları kalıyor. Bizimkiler gidiyor. O kadar çelişkili ifade var ki şaşırmış durumdayım. Ben düğün yaptım ama etraftan para topladım da öyle yaptım. Nasıl ödeyeceğim bunları?”

“Bilen, duyan varsa insafa gelsinler, ben paramı geri istiyorum”
Çelik kasanın sahibinin anahtarı kasanın altına koyduğunu kaydeden Kuşçuoğlu, “Bir komşumun 20 bin liralık altını, bir komşumun 42 bin TL nakit parası, en yüklü de benim. 5 aydır bekliyoruz. Baktım bir şey olacağı yok. Benim varım yoğum oydu. Benim bir evim var onu mu satayım da borcumu ödeyeyim. Bilen, duyan varsa insafa gelsinler. Ne onlar ne biz yıpranalım. Ben paramı geri istiyorum” dedi.

Olay böyle gerçekleşti
Olay, Arapçiftiği Mahallesi’nde yaklaşık 5 ay önce meydana geldi. İddiaya göre, Hacer Kuşçuoğlu ve 2 komşusu, bir başka komşularının evinde bulunan çelik kasaya yıllardır yaptıkları birikimlerini emanet etti. 5 yıl boyunca zaman zaman ellerine geçen para, altın ve dövizi ev sahibi ile birlikte kasaya koyuyorlardı. Yaklaşık 5 ay öncesin de isekim olduğu henüz bilinmeyen kişiler tarafından kasanın içerisinde Hacer Kuşçuoğlu ve 2 komşusunun birikimleri çalınırken, kasanın bulunduğu evin sahibi ve yakınlarının birikimlerine dokunulmadı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri yaptığı incelemenin ardından olayla ilgili soruşturma başlattı.

Polis ekiplerinin hırsızlığı yapan kişi veya kişileri arama çalışması sürüyor.

Haber: Ö.YILMAZ